J.S. Bach, Johannespassion uitgevoerd door het FBachkoor en orkest

solisten:

Rianne Wilbers (s) , Gabriëlle Nijhuis (a), Maarten van den Hoven (t, Evangelista), Peter Vos (t), Peter-Paul van Beekum (b, Jesus), Vincent de Leur (b)

Al sinds jaren heeft Nederland een sterke Bachtraditie. De uitvoeringen van de Matthäuspassion en de Johannespassion in de passietijd zijn bijna zo Nederlands als tulpen en molens. Er is bijna geen ander land in de wereld te vinden waar op zoveel plaatsen de Matthäus of de Johannes wordt uitgevoerd. Maar die uitvoeringen vinden alleen plaats in de twee weken voor pasen. De Johannespassion uitvoeren buiten deze passietijd is zeer uitzonderlijk in Nederland. Uit bevlogenheid voor deze wondermooie muziek wil FBach de luisteraar ook in september laten genieten van dit meesterwerk. Het ‘loskoppelen’ van deze passiemuziek van de passietijd maakt dat de muziek nog meer dan anders wordt opgetild tot puur muziek met grote zeggingskracht. En zoals bij alle concerten van FBach kan de smartphone aan blijven om bijvoorbeeld via QR-codes in het programmaboekje de tekst mee te kunnen lezen, tweets te versturen en actiefotos te posten op Facebook. FBach en de Johannespassion: een unieke combinatie. Passie voor Passie.

Meer over FBach Koor en Orkest op onze website: www.fbach.nl, op facebook: www.facebook.com/FBach.koor.orkest en op twitter: twitter.com/fbachkoororkest

wanneer 29 september 2019 t/m 30 september 2012 | 20:15 uur
locatie 29 sep. Heuvelse kerk in Tilburg, 30 sep. Grote Kerk in Denbosch
entree Gratis met college na afloop
website http://www.fbach.nl
publicatie: 21/08/2012, categorie:
Vorige pagina