Expositie Een puzzel van een mensenleven - Goretti kapel

Expositie Een puzzel van een mensenleven van Yvonne Timmermans.

Een groot gedeelte van mijn jeugd ( 1970-1976) woonde ik in het kinderhuis Maria Goretti. Deze kapel behoort tot het historisch erfgoed van Tilburg en was onderdeel van het kinderhuis.

Kinderen kunnen hun eigen kracht ontwikkelen om later een eigen weg te kiezen. Mijn doel is: u te laten zien en ervaren dat je - als je voldoende kracht en creativiteit ontwikkeld hebt- je het vermogen hebt om negatieve ervaringen om te zetten in iets positiefs, iets moois. Creativiteit stimuleren betekent het besef aanwakkeren dat er altijd een oplossing is voor elk probleem. Ik wil u graag meenemen terug in de tijd - naar het begin van mijn levensverhaal - en u aan de hand van foto’s, verhalen, tekeningen en de door mij geboetseerde beelden en schilderijen laten zien hoe ik dit gedaan heb.

De feestelijke officiële opening zal plaatsvinden op zaterdag 13 oktober. Zondag 14 oktober staat in het teken van ‘ontmoeten ‘, met vooral aandacht voor ex-pupillen en ex-medewerkers van het Maria Gorettihuis.

Tijdens de expositie/tentoonstelling worden op de hele week zowel gratis als diverse betaalde workshops aangeboden voor groot en klein.

Voor de beschrijving van de workshops verwijs ik naar het programmaboekje op mijn weblog.

wanneer 3 oktober 2012 t/m 21 oktober 2012
locatie Goretti Kapel, Wilhelminapark 53, Tilburg
entree € 0,-
website http://timmermansyvonne.weblog.com
publicatie: 04/09/2012, categorie:
Vorige pagina