Passieconcert Tilburgs Vocaal Ensemble in Hilvarenbeek

Op 1 april a.s. geeft het Tilburgs Vocaal Ensemble (TVE) een niet-alledaags passieconcert in de Petruskerk te Hilvarenbeek. Het TVE zal twee bijzondere koorwerken uitvoeren. Ad van Sleuwen vult het programma aan, met enkele bijzondere intermezzo’s op het prachtig klinkende Van Hirtumorgel.

Een van de twee werken die het TVE zingt is De Klaagzangen van Jeremia, in de 16de eeuw gecomponeerd door Thomas Tallis. Tallis toonzette de meest ontroerende teksten van profeet Jeremia uit het Oude Testament, over het wegvoeren van kinderen, mannen en vrouwen, en het verwoesten van heilige gebouwen in het Midden-Oosten. Lang vóór onze jaartelling al benoemd, nu helaas nog steeds een gruwelijke actualiteit.

Het 10-stemmige Stabat Mater van Domenico Scarlatti (begin 18de eeuw) is de tweede compositie die het TVE ten gehore zal brengen. De tekst van het Stabat Mater beschrijft het hevige verdriet van Maria tijdens de kruisiging van Christus, haar zoon. Het werk is zo geschreven dat de toehoorder als het ware deelgenoot wordt aan het verdriet van Maria. Dit Stabat Mater geldt als een van de grote meesterwerken van de koorliteratuur. Een levendig en meeslepend werk dat de luisteraar blijft verrassen, vanaf het aangrijpende begin tot aan het virtuoze ‘Amen’.

 

Passieconcert ‘Stabat Mater’ door Tilburgs Vocaal Ensemble o.l.v. Ramon van den Boom

Organist Ad van Sleuwen

Zaterdag 1 april om 20.15 u, Petruskerk, Vrijthof Hilvarenbeek

Entree: € 12,50-

Kaarten:    Turn on JavaScript!

wanneer 1 april 2017 | 20:00 uur
locatie Petrtuskerk Hilvarenbeek
entree € 12,50
website http://www.tilburgsvocaalensemble.nl
publicatie: 15/03/2017, categorie:
Vorige pagina