'Tilburg Toont'

Openbare repetitie “Die Schöpfung” in het kader van  amateurkunstmaand ‘Tilburg Toont’

 

Cantiqua Concert organiseert een openbare repetitie. Op vrijdagavond 2 juni a.s. zijn (potentiële) koorzangers en liefhebbers van religieuze koorwerken van harte welkom. Aanvang repetitie: 20.00 uur in basisschool Cocon, Hoefstraat 173 te Tilburg.

Het wordt een leerzame avond. Cantiqua maakt de bezoekers deelgenoot van de wijze waarop ze het koorwerk “Die Schöpfung” (de schepping) van Joseph Haydn instuderen.  Dirigent Arjan van Baest zal vertellen over de achtergrond en de opbouw van dit ongetwijfeld meest spectaculaire werk van de geliefde componist Haydn. De repetitietijd is van 20:00-21:00 uur en -na een korte pauze- van 21:15-22:30 uur.

Met dit oratorium schildert de componist op beeldende wijze het ontstaan van de wereld, de oerknal. De toonschildering is overal aanwezig, maar ongelooflijk mooi bij de uitbeelding van de walvissen, de brullende leeuw, het stoere paard, de springende tijger en de over de grond kruipende wormen.

Dit prachtige koorwerk zal Cantiqua Concert samen met het Hasselts Gemengd Kapelle Koor uit Tilburg en met medewerking van solisten en het Dordts Kamerorkest op 11 november 2017 uitvoeren in de Concertzaal van Tilburg. Kaarten à € 25,- zijn verkrijgbaar via koorleden of via de kaartverkoop van Cantiqua:  Turn on JavaScript!, en ook verkrijgbaar tijdens deze openbare repetitie.

wanneer 2 juni 2017 | 20:00 uur
locatie b.s. de Cocon Hoefstraat 173 Tilburg
entree gratis
website www.cantiqua.nl
publicatie: 22/05/2017, categorie:
Vorige pagina