Najaarsconcert door Gemengd koor Scampolo en Marieke van Middelkoop

Na een heel mooie zomer, waarin we allemaal hebben kunnen genieten van het buitenleven en veel buitenactiviteiten, is nu de herfst aangebroken. Daarmee wordt het tijd om ons weer te gaan richten op mooie en sfeervolle activiteiten binnenshuis.

Gemengd koor Scampolo geeft daarmee de aftrap door een mooi concert voor u te verzorgen in de sfeer, die u van ons gewend bent. Daarnaast hebben wij een bijzondere zangeres bereid gevonden om ons programma te completeren met haar solistische inbreng en enkele duetten met haar pianist/ zanger.

De Tilburgse Marieke van Middelkoop heeft haar hart verpand aan de Nederlandse kleinkunstmuziek. Dat is goed te horen op haar debuut-cd "Buiten Spelen", met daarop eigen werk. Marieke is in Brabant actief als zangeres, vocal coach en muzikaal regisseur.Na uitstapjes in musicalland (Op zoek naar Evita en Una Voce Particolare) en het theater (Het Zuidelijk Toneel) heeft Marieke van Middelkoop nu haar ware stijl gevonden in het Nederlandse kleinkunstlied. Geïnspireerd door Annie M.G. Schmidt, Harrie Bannink, Brigitte Kaandorp en Herman van Veen schrijft zij haar nummers. Marieke wordt begeleid door pianist, dirigent en zanger Sil van den Hout.

Het repertoire van Gemengd koor Scampolo bestaat - zoals trouwe bezoekers weten - uit heel mooie lichtklassieke en eigentijdse muziekstukken. Onze dirigent Peter Ligthart heeft deze stukken met ons ingestudeerd, op de piano begeleid door onze nieuwe pianiste Munira Yakunina. Tijdens dit concert kunt u genieten van de resultaten van onze gezamenlijke inspanningen tijdens de wekelijkse repetities. Deze repetities worden, tot ons genoegen, sinds enkele maanden weer gehouden in Wijkcentrum t Sant, Beneluxlaan 74, Tilburg, waar we enkele jaren geleden ook elke donderdagavond bijeenkwamen.

Als u het bovenstaande hebt gelezen, gaat u beslist een gaatje vrijhouden in uw agenda om op zondagmiddag 12 november bij ons te gast te zijn in de kapel van t Hooge Veer, Bredaseweg 375 te Tilburg. Wij verheugen ons op uw komst.

wanneer 12 november 2017 | 14 uur
locatie 't Hooge Veer, Bredaseweg 375 Tilburg
entree € 7,50
website http://www.scampolo.nl
publicatie: 07/10/2017, categorie:
Vorige pagina