Helmonds Slavisch koor en Accordeonensemble in Rabozaal Elkerlyc

Het tweede concert ind e serie Verrassende Ontmoetingen vindt zondag 4 februari plaats in de Rabozaal van Cultureel Centrum Elkerlyc in Hilvarenbeek. Voor de pauze dirigeert Leo van Lierop Accordeonensemble Apollosanitized_by_modx& #3977 en na de pauze is het podium voor het Helmonds Slavisch koor onder leiding van dirigent Antoine van Wanrooij. De presentatie is in handen van Eveline Passier. Aanvang 14.30 uur.

De spits wordt zondag afgebeten door Leo van Lierop die met een gevarieerd en sprankelend programma aan het eind van het concert zijn dirigeerstok overdraagt aan zijn opvolger Antoine van Wanrooij. Apollosanitized_by_modx& #3977 opent met programma met Suspiros de Espana van Antonio Alvares Alonso. In deze typische pasodoble komen alle Spaanse elementen aan bod, aangevuld met een gezonde dosis temperament. Het tweede werk Andantinois is van César Franck. Het arrangement is van Leo van Lierop. In de Franse Romantiek kende het kerkorgel een glansrol in de composities aldaar. César Franck gold als een van de meest vooraanstaande pioniers van zijn generatie. Zijn composities voor orgel zijn tot op heden van grote waarde voor componisten uit later tijden. Dat zijn werken ook goed met accordeonensemble klinken, hoort u in dit werk. Hierna hoort u Valse Somnabulistico en Tango Guinar Ojo van Gerie Daanen. Tot slot klinkt Antartica van Carl Wittrock waarna Leo van Lierop na 4 jaar de dirigeerstok overdraagt aan Antoine van Wanrooij die met Dakota van Jacob de Haan het gedeelte voor de pauze afsluit.

Het Helmonds Slavisch koor legt zich toe op de uitvoering van koormuziek afkomstig uit landen waar de Slavische taal wordt gesproken. Tot de rijke Slavische koormuziek behoort zowel koorzang uit de Russisch-Orthodoxe kerk als volksmuziek en koorwerken van beroemde en van anonieme componisten. Een aparte plek nemen de koorwerken in van componisten als Tsjaikovsky, Bortnjanski, Rachmaninov, Smetana, Glinka en Tsjesnokov. Zij hebben vaak juweeltjes geschapen op basis van kerkmuziek en volksmelodieën. Lovende reacties na optredens in zowel binnen- als buitenland bevestigt de kwaliteit van het koor. 

Met een warmbloedig concert dat u meesleept in de aanstekelijke sfeer van deze muziek, vervolgt het Helmonds Slavisch koor het programma met o.a. Slavnostni sbor van B. Smetana, Gospodi pomiluj van Taizé en Slavajidinorodnij van P.I. Tsjaikovsky, Vo tsarstvii Tvoem van D. Hrstov, Bogoroditse devo van S. Rachmaninov, Tsjechisch Volkslied, Slowaaks Volkslied, Levoesjka (Oekraïens) van G. Ponomarjenko, Uralskaja Rjabinuska (Russisch) van E. Rodigien. Met de echte muzikale uitsmijter Kalinka van Sergej Latychev sluit het Slavisch koor het programma af.

Kaartverkoop en informatie: Cultureel Centrum Elkerlyc Achter sanitized_by_modx& #39t Raadhuis 2, 5081 BA Hilvarenbeek
T 013-5050663. Reserveren via Turn on JavaScript!

Entree voorverkoop Euro 7,50 aan de kassa Euro 10,00 inclusief koffie/thee 

wanneer 4 februari 2018 | 14:30 uur
locatie Cultureel Centrum Elkerlyc Hilvarenbeek
entree € 10,-
website http://info@elkerlyc.nu
publicatie: 22/01/2018, categorie: ,
Vorige pagina