Verrassende Ontmoetingen Harmonie Orkest Cecilia Princehafe + Popkoor AkoorT

Voor de pauze speelt Koninklijke Harmonie Princenhage o.a. werken van Johan de Meij en Stephen Melillo. 

De harmonie (opgericht in 1871) staat onder leiding van Jos Schroevers, een jonge en ambitieuze dirigent, die het erg belangrijk vindt om innovatief met klassieke muziek bezig te zijn. Door die vernieuwingsdrang en zijn gepassioneerde stijl van dirigeren is hij ook een veel gevraagd dirigent voor andere orkesten, zoals het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Er zijn gastoptredens van sopraan Josephine Louise Hoogstad (in 2017 winnares van de Jacques De Leeuw Prijs voor Jong Top Talent) en van Jeugdkoor Souvenir des Montagnards.

Na de pauze staat Popkoor AkoorT uit Tilburg op de buhne. Het koor bestaat pas 8 jaar maar won al diverse prijzen op grote korenfestivals en werd vorig jaar in De Doelen in Rotterdam uitgeroepen tot op 1 na beste popkoor van Nederland. De jury was onder de indruk van de bijzondere arrangementen van Koos van Eijk, de (nog jongere) dirigent van het koor, de zangkwaliteiten, choreo en uitstraling van het koor,

AkoorT zal, naast nummers die ze al eerder ten gehore brachten, ook een aantal nieuwe songs zingen, o.a. van Michael Jackson en muziek uit de serie Nashville.

Primeur tijdens deze editie van Verrassende Ontmoetingen is het werken met een loop-station. Bekende solo-artiesten, zoals Ed Sheeran, werken daar al langer mee, maar nu wordt het dus ook door een koor ingezet.

AkoorT wordt instrumentaal begeleid door Hein van Berkel (keyboard), Pius van Erve (percussie) en Maurits de Bruin (gitaar en bas).

wanneer 3 november 2018 | 20:00 uur
locatie Concertzaal Tilburg
entree € 15,- (voorverkoop via website AkoorT: 12,50 Euro)
website http://www.akoort.nl/#kaarten
publicatie: 18/10/2018, categorie: ,
Vorige pagina