Seizoenen en Spaans klarinetconcert Navarro in primeur Concertserie Verrassende Ontmoetingen in Chassé Theater Breda

 

 

Op zondag 26 mei om 19.30 uur beleeft de concertserie Verrassende Ontmoetingen haar primeur in het Chassé Theater in Breda.
De concertserie spreidt haar Brabantse vleugels uit naar Breda. De concertserie pakt direct flink uit met twee fantastische harmonieën. Voor de pauze zal Harmonie Euphonia uit Teteringen o.l.v. Römanö Mediati haar thematisch concert ‘Seizoenen’ laten klinken en na de pauze speelt toporkest Sophia’s Vereeniging uit Loon op Zand o.a. het Concerto no 2 voor Clarinet and Wind band van Oscar Navarro met medewerking van topklarinettist en solist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest Julien Hervé.

Harmonie Euphonia uit Teteringen is opgericht in 1931 en speelt in de tweede divisie. De harmonie staat onder leiding van Römanö Mediati. Dirigent en musicus Mediati is met muziek groot gebracht, speelt accordeon, klarinet, altsax, piano en basklarinet. Hij dirigeert diverse orkesten waaronder Harmonie Club Didam, Koninklijke Harmonie Sint Joseph Oldenzaal en Harmonie Orkest Brummen. Harmonie Euphonia brengt een afwisselend programma met Hounds of Spring van de Amerikaanse componist Alfred Reed. Van de Lente naar de Herfst met October van Eric Whitacre. In Aurora borealis van Rossano Galante wordt zowel het Noorderlicht (aurora borealis) als het zuiderlicht (aurora australis) muzikaal weergegeven. In The legend of Amaterasu van Eric Swiggers wordt de oude Japanse legende van Amaterasu, de godin de Zon verbeeld. Het verhaal van de zomer.  Tenslotte speelt Euphonia Lezghinka van de Armeense componist Aram Khatchaturian, Uit de balletsuite Gayaneh die uit 24 delen bestaat zijn de Sabeldans en Lezghinka, de dans van de jonge mannen, het meest populair. Na de pauze betreedt Koninklijke Sophia’s Vereeniging het podium en dit toporkest uit Loon op Zand heeft één doel, muziek maken op het hoogste niveau. In haar geschiedenis heeft Sophia’s Vereeniging vele successen behaald en diverse prachtige internationale concertreizen gemaakt naar Rusland, Duitsland, Amerika, Tsjechië, Frankrijk, Hongarije, Spanje en Italië. Dit orkest is geleid door bekende dirigenten als Heinz Friezen en Jan Cober. Sinds 2015 staat de jonge ambitieuze dirigent Jos Schroevers voor dit orkest. Jos was in 2011 winnaar van de prestigieuze Nederlandse Dirigentenprijs van het Kerstjesfonds. Jos vindt het belangrijk om innovatief bezig te zijn en houdt nieuwe ontwikkelingen scherp in de gaten.

Sophia’s Vereeniging heeft met Julien Hervé een topsolist in huis. Deze solo klarinettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest zal het prachtige Concerto II for clarinet and Wind Band van de Spaanse componist Oscar Navarro vertolken.
Julien Hervé is een veel gevraagd solo klarinettist en naast het Rotterdams Philharmonisch Orkest is hij actief in vele orkesten en treedt hij regelmatig op in prestigieuze festivals. Hij is momenteel docent aan Codarts, University of Performing Arts in Rotterdam en heeft in 2018 samen met Joyce DiDonato en Yannick Nézet-Seguin live opgetreden in het kader van het 100-jarige jubileum van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

De tweede compositie die Koninklijke Sophia’s Vereeniging uitvoert is Belkis, Regina di Saba van de Italiaanse componist Ottorino Respighi. Respighi begon in 1932 met het componeren van zijn meest ambitieuze theaterwerk: Belkis, Regina di Saba. Het ballet is gebaseerd op een Hebreeuws Bijbelverhaal en beschrijft de reis van Belkis, de koningin van Sheba naar Salomon, de koning van Israel op wie ze verliefd was. Het stuk bestaat uit de volgende delen: Il sogno di Salomon, Danze Guerresca, La Daza di Belkis all’aurora en Danza orgiastica.

Het concert wordt gepresenteerd door Eveline Passier en tickets a Euro 15,00 (inclusief programmaboekje en garderobe) zijn verkrijgbaar via www.chasse.nl of telefonisch via het bespreekbureau Chassé op telefoonnummer 076-5303132

 

 

wanneer 26 mei 2019 | 19:30 uur
locatie Chassé Theater Breda
entree € 15,-
website www.chasse.nl
publicatie: 30/04/2019, categorie:
Vorige pagina