75 jaar Kristallnacht - herdenkingsconcert TFO

Het is 75 jaar geleden dat de Kristallnacht plaatsvond. In deze nacht, op 9 november 1938, werden Joodse huizen, winkels en synagogen vernield en werden meer dan 10.000 Joodse mensen gearresteerd. 

Het Tilburgs Festival Orkest geeft een bijzonder herdenkingsconcert in de Heikese Kerk in Tilburg. Speciaal voor dit herdenkingsconcert, werkt TFO samen met Philharmonisch Koor Toonkunst Rotterdam. Samen bregen zij het oratorium A Child of our Time van Sir Michael Tippett. Dit oratorium schreef de componist Michael Tippett naar aanleiding van de Kristallnacht.

Andere werken die tijdens dit concert op het programma staan, zijn Friede auf Erde van Arnold Schönberg voor koor en Four Sea Interludes van Benjamin Britten voor orkest.

Will u dit concert bijwonen? Dan kunt u hier kaarten bestellen! (wanneer de link niet werkt, kopieer dan het volgende adres in uw browers: www.tilburgsfestivalorkest.nl/kaarten/bestellen.php)

Het concert vindt ook plaats op 9 november in de Gedächteniskirche in Berlijn (20.15 uur) en op 30 november in de Laurenskerk in Rotterdam (20.15 uur). 

wanneer 29 november 2013 | 20.15 uur
locatie Heikesekerk Tilburg
entree € 15,-
website http://www.tilburgsfestivalorkest.nl
publicatie: 05/11/2013, categorie:
Vorige pagina