Over Art-fact

Art-fact is het servicepunt voor amateurkunst in de gemeente Tilburg, voorheen Stichting Amateurkunst (STAK). Sinds 1995 levert Art-fact actief een bijdrage aan de instandhouding en ontwikkeling van een gezonde infrastructuur voor amateurkunst in Tilburg. Om dit te realiseren stimuleert Art-fact initiatieven op het terrein van amateurkunst met speciale aandacht voor vernieuwende activiteiten. Dit doet zij onder andere door financiële bijdragen te verstrekken, informatie te geven en te adviseren.

Bijzondere positie
Art-fact neemt een bijzondere positie in binnen Tilburg. Wij zijn een kleine, informele, onafhankelijke maar slagvaardige organisatie. De lijnen zijn kort, zowel richting het stichtingsbestuur als naar de sector. Het bureau beschikt over deskundig allround personeel dat kennis heeft van zowel het culturele veld als het bredere veld van de vrijetijdsbesteding.  Onze huisvesting binnen Factorium, het centrum voor podiumkunsten, maakt dat we in overleg (en tegen betaling) kunnen beschikken over een concertzaal, vergaderruimtes, dans- en popstudio’s en horecafaciliteiten.

Art-fact als servicepunt
U kunt bij ons terecht voor advies  en ondersteuning, waarbij u kunt denken aan het oprichten van een nieuw amateurgezelschap of het opleiden van bestaande leden van uw vereniging. Ook voor ondersteuning van uw evenement, productie, battle of festival bent u bij ons aan het juiste adres. Tevens zijn wij coördinator van de Week van de Amateurkunst (WAK) en organiseren wij op aanvraag tijdelijke projecten. Wij bieden financiële ondersteuning in de vorm van subsidies, maar wij kunnen ook meedenken, informeren en bemiddelen. Op deze website vindt u onder andere informatie over de verschillende subsidieregelingen, podia en repetitiemogelijkheden. Voor vragen kunt u ons bellen (013 - 536 08 69). Heeft u een korte vraag of wilt u iets afgeven dan mag u ook zo bij ons binnenlopen (Koningsplein 11A). Voor een wat uitgebreider advies kunt u beter even bellen of mailen (Turn on JavaScript!) voor een afspraak.

Art-fact als kenniscentrum
Naast servicepunt voor de amateurkunst en amateurkunstenaars, willen wij ook kenniscentrum zijn voor kunstbeoefening in de vrije tijd in Tilburg. Dat betekent dat wij graag met u meedenken over de ontwikkeling van deze sector in brede zin zowel op strategisch als beleidsniveau.