Art-fact lanceert Magazine KunstBlad

‘Kunstblad’ dat is de titel van het gloednieuwe Magazine dat Art-fact zondag 18 januari lanceerde in de Kennismakerij. Wethouder Marcelle Hendrickx onthulde de cover van het magazine en nam het eerste exemplaar van het blad in ontvangst. Kunstblad is een magazine over kunstbeoefening in de vrijetijd binnen de gemeente Tilburg, ofwel amateurkunst in de meest brede zin van het woord. Het blad benadrukt nog eens hoeveel er op amateurkunstvlak in Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout gebeurt.

Lancering Kunstblad in Kennismakerij
Op zondag 18 januari is Kunstblad officieel gelanceerd in de Kennismakerij (bibliotheek van de toekomst) die is gevestigd in de Spoorzone. Na een woord van welkom door bestuursvoorzitter Bert van Herreveld en een openingswoord door Judith Ensel, gaf Mariska van Beek een kijkje achter de schermen (hoe en in samenwerking met wie is het magazine tot stand gekomen?). Deze woorden vooraf liepen over in dé lanceringsperformance. Aan de hand van pakkende quotes, werd het magazine digitaal gepresenteerd, waarbij er een hoofdrol was voor de inmiddels bekende gele schoentjes (zie cover). Als dansend bracht Show’em Dans deze schoenen naar diverse mini-optredens. Ze eindigden bij wethouder Marcelle Hendrickx die de schoentjes in ontvangst nam, de cover en naam van het magazine onthulde en het eerste exemplaar van KunstBlad ontving.

Over KunstBlad
KunstBlad bestaat uit een mix interviews en artikelen over Tilburgse amateurkunstenaars, groepen en makers, thematische artikelen en concrete tips. Vijf thema’s staan centraal die nu en in de toekomst van belang zijn voor de sector: talentontwikkeling, traditie, amateurkunstenaar en kunstprofessional, maatschappelijk (denk aan community art) en de stad als podium.

Voor wie
Kunstblad is interessant voor bijvoorbeeld vrijetijdskunstenaars en culturele en maatschappelijke organisaties in de gemeente, maar ook voor Tilburgers die graag op een luchtige manier kennis maken met actieve kunstbeoefening in de gemeente Tilburg. Leuk weetje: de meeste foto’s zijn gemaakt door fotografen van fotoclubs in de gemeente. Binnenkort vind je een fotoboek met foto's over de lancering van het Magazine gemaakt door fotografen van TAFV.

Bewaarexemplaar
Het magazine is (voorlopig) een eenmalige uitgave, een echt bewaarexemplaar dus. Het uitbrengen van een magazine over actieve kunstbeoefening is vrij uniek, dit gebeurt niet (vaak) in Tilburg of in andere gemeentes. Voorheen bestond er een landelijk vaktijdschrift, maar dit is enkele jaren geleden opgeheven door een landelijke fusie.

Meer informatie over KunstBlad? Neem contact op met Mariska van Beek via 013-5360869 of Turn on JavaScript!">Turn on JavaScript!

Cover (zie afbeelding): fotografie Maria van der Heyden Fotografie, vormgeving Studio Blauwzuur.Turn on JavaScript!

publicatie: 20/01/2015
Vorige pagina