Penningmeester bestuur Janine Cloosterman

Mijn naam is Janine Cloosterman. Sinds september 2014 ben ik actief als bestuurslid van Art-fact. In het dagelijks leven werk ik bij de afdeling 'Innovatie & Beleid' van ContourdeTwern, een brede welzijnsorganisatie voor Tilburg en omliggende gemeenten.

Mijn studietijd heb ik doorgebracht in Maastricht waar ik 'Cultuur- en Wetenschapsstudies' (afstudeerrichting theorie en geschiedenis van de moderne kunst en cultuur) studeerde aan de Universiteit. Ik heb deze periode afgesloten met een Master in 'Interactieve Multi Media' bij de Hogeschool voor de Kunsten.

Ik herinner me nog hoe ik als kind bij mijn eerste bezoek aan de Tilburgse Schouwburg onder de indruk was van dat grote podium en die mooie lichten. Die beleving gun ik iedereen! Overigens kan ik nu nog steeds helemaal opgaan in een mooie voorstelling, een kunstwerk of een boek.

Zelf heb ik jarenlang cello gespeeld. Vooral het samenspelen, in kleine ensembles en in orkest, vond ik heerlijk. Daarnaast schrijf ik graag.

Het motto van ContourdeTwern is ‘iedereen telt mee, iedereen doet mee’. Wij gaan ervan uit dat ieder mens wel één (of meer) talent(en) heeft. Door mensen aan te spreken op hun kracht of talent en wat wèl goed gaat, zijn zij beter in staat om mee te doen in de samenleving…. en dat draagt weer bij aan de kwaliteit van leven.

Een gezond en aantrekkelijk cultureel leven waar Tilburgers met plezier aan deelnemen (door te doen, te kijken of te luisteren), is iets wat ContourdeTwern met Art-fact verbindt. Ik ben blij dat ik met deze bestuursfunctie kan bijdragen aan het werk van Art-fact.