Binnenkijken op het Nederlands Instituut voor Animatiefilm (NIAf)

Wegens groot succes van de open dag in juni dit jaar (tijdens de Week van de Amateurkunst) zet het NIAf nog een keer de deuren open. Een unieke kans om te kijken hoe animatie gemaakt wordt. Er zijn volop prijswinnende films en installaties met animatie te zien. En alle vragen die je over animatie hebt kun je stellen! Filmmakers zijn druk aan het werk en geven uitleg.

Op het Nederlands Instituut voor Animatiefilm (NIAf) worden animaties gemaakt. Op 25 november zetten we de deuren speciaal open voor iedereen die wil weten hoe dat precies gaat. Je kunt een rondleiding krijgen door het gebouw, filmpjes kijken die hier gemaakt zijn, decors en animatiepoppen bewonderen en jong en oud kunnen zelf een stukje animatie maken. Hoe? Met tekeningen maar ook met zand en klei. En dat is een heel werk want poppen, tekeningen en kleifiguurtjes bewegen niet vanzelf. Daar moet je wel wat voor doen! Ook is er de workshop Hippe Historische Animatiemachines die de basis van animatie illustreert.

Een aantal bijzondere installaties dat de grenzen verlegt van het filmscherm staat speciaal voor deze gelegenheid opgesteld. Onder andere het werk van Evelien Lohbeck, Joost Bakker en Maarten Isaäk de Heer, en nog veel meer…

Toegang is gratis. Noteer in je agenda en kom.
Zondag 25 november, 11:00 – 17:00 uur, doorlopende inloop en voor alle leeftijden.
Nederlands Instituut voor Animatiefilm
St. Josephstraat 135 in Tilburg
 

Wil je zeker zijn van een plaats, kondig dan je komst aan via Turn on JavaScript!.

wanneer 25 november 2012 | 11:00 uur
locatie Nederlands Instituut voor Animatiefilm | St. Josephstraat 135 in Tilburg (op loopafstand van het station)
entree gratis
website http://www.niaf.nl
publicatie: 14/11/2012, categorie: ,,
Vorige pagina