BOeMS presenteert: CABARET

Van 14 t/m 17 april staat Musicalvereniging BOeMS in Theaters Tilburg met de musical CABARET. BOeMS daagt zichzelf met deze musical uit om grenzen over te gaan: qua dans, qua sexy-ness maar ook op het gebied van de spiegel voorhouden.

De musical speelt zich af in de zinderende jaren dertig in Berlijn. Duitsland werd getroffen door een zware economische crisis en dat gaf de opkomende nazipartij vaste grond onder de voeten. Iedereen was bezig met overleven en de nazi-ideologie speelde slim in op de overlevingsdrang van de bevolking en hun hang naar zekerheid.

Het culturele leven in Berlijn beleefde juist een wilde tijd waarin genot en lust de boventoon voerde. Zo ook in de Kit Kat Club, één van de vele nachtclubs die de stad rijk was. Deze club is het decor voor de musical CABARET. Hier leren we iconische figuren als de Master Of Ceremony (Emcee), Sally Bowles en the Cabaret Girls & Boys kennen. Zij werken zich daar avond aan avond in het zweet om het publiek te vermaken om zo te overleven in een veranderende wereld.

Want hoe kom je aan je dagelijkse geld, wanneer wat je vandaag verdient morgen alweer veel minder waard is? Welke kant kies jij, wanneer wie je bent of wat je doet niet meer vanzelfsprekend is. Omdat je anders bent dan wat voor de meerderheid de norm is? Een ander geloof hebt of een andere geaardheid? Hoe ga je daarmee om?

CABARET is daarmee een heel actueel stuk geworden. Want vellen wij ook niet dagelijks oordelen over anderen? En is dat oordeel dan wel terecht? Zijn wij ook aan het overleven? Staan wij oog in oog met de harde feiten of willen we juist zoveel mogelijk aan de werkelijkheid ontsnappen?

Kortom, theater waarbij je als bezoeker heen en weer wordt geschud tussen ultiem plezier, opperste verbazing en onrustig stemmende onheil.

Het verhaal van CABARET wordt met veel humor verteld, maar wel met een scherp randje. Binnen de Kit Kat Club laat de EmCee geen kans onbenut om de bezoekers een spiegel voor te houden: dit is er aan de hand en waar staat u?

DURFT U HET AAN OM IN DE SPIEGEL TE KIJKEN?

Kaarten hier te bestellen.

wanneer 14 april 2016 t/m 17 april 2016 | 20:15, zondag 14:30
locatie Theaters Tilburg, Louis Bouwmeesterplein 1, Tilburg
entree 1e rang: € 29,95 2e rang: € 24,95 3e rang: € 17,50
website www.boems.nl
publicatie: 13/04/2016, categorie: ,
Vorige pagina