Brabantse Beeldende Amateurkunstverkiezing 2016

Iedereen uit de hele provincie die in zijn vrije tijd beeldend werk maakt (met uitzondering van de fotografie, film en video) kan meedoen aan de Brabantse Beeldende Amateurkunstverkiezing 2016. “Vuur” is dit jaar het thema van deze provinciale wedstrijd. Deelnemen kan tot 11 september.
Tekeningen, schilderijen, beeldhouwwerken of geboetseerd, gekantklost, geweven of geknipt werk, alles is welkom.

Thema 'vuur'

De verkiezing heeft elk jaar een thema, dit jaar is het thema 'vuur'. Denk bijvoorbeeld aan: Animo, Bezieling, Begeestering, Geestdrift, Hartstocht, IJver, Vervoering, Schieten, Bliksem, Licht en warmte, Smeulen, Potten bakken, Smeden, Onbeheerst vuur of een Eeuwige vlam. Tip van de organisatie: probeer het Olympisch Vuur te vermijden. Gebruik je creatieve kracht.

Prijzen
1e prijs: € 500,- & oorkonde
2e prijs: € 300,- & oorkonde
3e prijs: € 200,- & oorkonde
De overige genomineerden ontvangen ene waardebon van € 25,- uit te geven aan kunstenaarsbenodigdheden.

Deelnemen
Maak een foto van je werk en stuur deze voor 11 september 2016 op naar de organisatie. Ga daarvoor naar www.amateurkunstprijs.nl/aanmelden.php. Elke deelnemer mag maar één werk aanmelden. Op 20 september a.s. kiest een jury de 25 - 30 meest sprekende werken. Van deze selectie wordt in oktober een tentoonstelling gemaakt die te zien is in de Bibliotheek Midden-Brabant (locatie Tilburg centrum).

Een vakjury bekijkt vervolgens deze tentoonstelling en selecteert 12 kunstwerken. Daarna reist de expositie door naar de bibliotheek in Etten-Leur, Veldhoven en Cuijk. De slotexpositie is in het Provinciehuis in ‘s-Hertogenbosch waar ook de officiële prijsuitreiking plaatsvindt. Meer informatie over deze uitreiking vindt u in de planning op onze website: http://www.beeldendevrijetijdskunst.nl/de-planning
Lukt het niet om je werk digitaal in te sturen, verstuur dan je foto per post via:

SBV 
Per adres Willemstraat 39
5611 HC  Eindhoven

Zet achterop de foto duidelijk:

  • naam, adres en telefoonnummer en zo mogelijk e-mailadres.
  • de titel van het werk, techniek en afmeting en eventueel het gewicht.
  • en vermeld of je wel/niet lid bent van een amateurkunstvereniging

Over de organisatie
Deze wedstrijd voor alle amateur beeldende kunstenaars uit Noord-Brabant en wordt georganiseerd door de Stichting Beeldende Vrijetijdskunst in samenwerking met Kunstbalie te Tilburg, de Bibliotheken in Noord-Brabant en Hoppenbrouwers Tekenen en Schilderen uit Eindhoven. De wedstrijd wordt gesteund door de Nederlandse Associatie Beeldende Kunstenaars (NABK). 

Meer informatie via www.amateurkunstprijs.nl.

publicatie: 01/07/2016
Vorige pagina