Brabantse Cultuurprijs 2014 (aanmelden tot 17 okt).

Over de Brabantse Cultuurprijs 2014 
Dit jaar wordt de Brabantse Cultuurprijs 2014 uitgereikt aan een project of initiatief dat zich richt op buurtcultuurwerk. Tot 17 oktober kun je als bewoner, amateurkunstenaar, buurtorganisatie of vereniging je project indienen. De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 20.000,- 

Jury
De jury bestaat uit de volgende leden:

  • Karin Bruers, cabaretière en voorzitter jury
  • Ben Cartens, bestuurslid Prins Bernhard Cultuurfonds Brabant
  • Sikko Cleveringa, projectleider CAL-XL
  • Joosje Duindam, adviseur Kunstbeoefening Kunstbalie
  • Saskia van Grinsven, Senior adviseur Movisie

Waar let de jury op?
De projecten moeten voor 17 oktober 2014 zijn ingezonden. De jury, onder voorzitterschap van cabaretière en sociaal ondernemer Karin Bruers, let er vooral op of het project een goede samenwerking is tussen professionele cultuurmakers en amateurs, en of het een bijdrage heeft geleverd aan de leefbaarheid in een wijk. Verder is het belangrijk dat een initiatief makkelijk te realiseren is op andere plekken.Uit alle inzendingen selecteert de jury 3 genomineerden, die in november bekend worden gemaakt. Gedeputeerde Brigite van Haaften maakt op 18 december de winnaar bekend tijdens een feestelijke bijeenkomst die wordt uitgezonden door Omroep Brabant.

Gedeputeerde Brigitte van Haaften over de prijs
Gedeputeerde Brigite van Haaften: “Buurtcultuurwerk stelt een buurt of wijk in staat een project te organiseren dat de samenleving verlevendigt en een duurzame bijdrage levert aan het culturele klimaat en de leefbaarheid. Ik vind het geweldig dat we als provincie een prijs hebben voor mensen die, puur uit betrokkenheid, een bijdrage leveren aan het meer aantrekkelijk maken van hun eigen woonomgeving.

Aanmelden en meer informatie
Voor meer informatie en het aanmelden van projecten kun je terecht op brabant.nl/cultuurprijs.

Bron: Provincie Noord-Brabant

publicatie: 08/10/2014
Vorige pagina