Brockes Passion door het koor en orkest van Cantiqua Concert

‘Der für die Sünde der Welt gemarterte und sterbende Jesus’

De Brockes Passion van G.F. Händel wordt uitgevoerd op zondag 10 maart 2013 om 15.00 uur in de Petrus Donderskerk aan de Enschotsestraat 124 in Tilburg. Het koor en orkest van Cantiqua Concert en de 7 vocale solisten voeren dit bijzondere werk uit onder leiding van Arjan van Baest.

De tekst van de Brockes Passion werd in 1712 gepubliceerd door de Duitse jurist en dichter Barthold Heinrich Brockes. Het was een van de eerste passie-oratoria en de tekst was erg populair. Händel was in 1715 de tweede componist, die de passie van Brockes op muziek zette.

De tekst van het oratorium beperkt zich tot het laatste avondmaal en de kruisdood van Jezus. De rol van de evangelist is beperkt, zeker in vergelijking tot de passies van Bach. De Brockespassie van Händel is een aaneenschakeling van virtuoze aria’s, korte maar krachtige koordelen en eenvoudige koralen.

De vocale solisten zijn: Johanna Földesi, sopraan (Tochter-Zion), Rianne Wilbers, sopraan (Gläubige Seele), Lester Lardenoye, alt (Judas), Jules Schaap, tenor (Evangelist en Gläubige Seele), Maarten van den Hoven, tenor (Petrus), Frank Hermans, bas (Jesus), Raoul Steffanie, bas (Hauptmann en Gläubige Seele).

De toegangskaarten à € 15 zijn verkrijgbaar bij Lia de Kok (013) 533 4132 en per e-mail Turn on JavaScript!.
De toegangsprijs aan de kerk is € 20.

wanneer 10 maart 2013 | 15:00 uur
locatie Petrus Donderskerk aan de Enschotsestraat 124 in Tilburg
entree € 15,- in de voorverkoop | € 20,- aan de kerk
website http://www.cantiqua.nl/
publicatie: 04/02/2013, categorie: ,
Vorige pagina