Reeshof - Fiets 2013

Tilburg Reeshof | 26 oktober 2013|Thema: Fiets | 180 deelnemers uit de wijk |

De Reeshof: een nieuwbouwwijk met 45.000 bewoners waar de mensen ’s morgens vroeg de wijk uit trekken en ’s avonds weer intrekken. Een paradeteam bestaande uit een aantal kunstenaars is in het voorjaar van 2013 gestart met een expeditie door de wijk. Er volgden verschillende brainstormsessies, die zich al snel toespitste over de ruimte en de aandacht voor groen, maar ook de talrijke fietspaden. FIETS werd het thema voor de Buurtparade.

De Buurtparade startte met de Fietsguerrilla in winkelcentrum de Heyhoef. Nadien volgden verschillende andere wervingsacties en workshops om bewoners en potentieel geïnteresseerde organisaties te enthousiasmeren deel te nemen. Deelnemen kon op verschillende manieren; meelopen of meebouwen in en aan de Buurtparade, zorgen voor facilitaire ondersteuning, ondersteunen van publiciteitsactiviteiten etc.

Tijdens de parade kwam het thema Fiets in allerlei gedaantes terug: van de racewedstrijd ‘Race Hof’ tot aan kleine fietsongelukken, fietspad-wegwerkzaamheden en zelfs een heuse Pit-stop. Deze verrassende acts werden uitgevoerd door een diversiteit aan paradedeelnemers waaronder cursisten van Factorium Podiumkunsten, Muziekschool de Waterviool, dansgroep Show’em Dans, JA! Academie, Dansnest en de Fontys vooropleiding Dans. Ook fervente fietsliefhebbers uit de Reeshof en buurtbewoners van een woongroep van Amarant fietsten mee in de Buurtparade, waarmee het écht een parade door en voor de buurt werd. In winkelcentrum de Heyhoef arriveerden de paradedeelnemers om zich op te maken voor de Grande Finale. De toeschouwers waren getuigen van een spectaculair fietsongeluk uitgevoerd in slow-motion.