Conferentie Drie Koningen Zingen

Het is een traditie in Tilburg: Drie Koningen Zingen. Het is een feest met dat voortkomt uit de Middeleeuwen. Inmiddels behoort deze traditie tot immateriaal erfgoed. Genoeg redenen voor een internationale conferentie over dit thema.

De conferentie belicht het feest vanuit verschillende perspectieven en met sprekers uit Europa. De dagvoorzitters is Jos Swanenberg (Universiteit van Tilburg). In de voormiddag wordt ingegaan op de geschiendies en hoe de viering van Driekoningen zijn weg naar het grote pulbiek vindt. In de namiddag staat de praktijk centraal en komen enkele inspirerende voorbeelden aan bod. Als slot wordt een inentieverklaring getekend.

Bekijk hier het volledige programma

Vooraf inschrijven is noodzakelijk en kan tot 14 oktober via Turn on JavaScript!. Deelnemen kost € 15,- inclusief broodlunch en receptie. De studiedag is een gezamenlijk initiatief van de Werkgroep Driekoningenzingen, LECA (Landelijk Expertisecentrum voor Cultuur voor Alledag), Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed, Erfgoedcel k.ERF in samenwerking met de Gemeente Tilburg. wanneer 24 oktober 2014 | 10.00 uur
locatie Raadszaal gemeentehuis
website http://immaterieelerfgoed.nl/
publicatie: 12/08/2014, categorie: ,
Vorige pagina