De 13e van de maand april

April doet wat hij wil, dus garantie op goed weer heb je nog niet, maar 13 april heb je wel de kans om zelf de exotische sferen op te zoeken bij bijvoorbeeld 1001 nacht in Theaters Tilburg. Maar er zijn nog veel meer bijzondere 013 activiteiten die je niet mag missen. 

Art-fact geeft je voor elke maand een update wat er te doen is op cultureel gebied op de 13e van de maand. Dus houd de website in de gaten, maar vergeet ook zeker niet de website van Het Jaar 013 te checken! De TAFV maakt het hele jaar door foto’s van de 013 activiteiten. De expositie is te bekijken vanaf de 13e maand.

  • 1001 nacht

Orkest L’Aventure Musicale (o.l.v. Peter-Paul van Esch) trakteert het Tilburgse publiek op een exotische voorstelling. Deze avondvullende voorstelling vindt plaats in de Concertzaal van Theaters Tilburg. Het orkest begeleidt geweldige Tilburgse zangeressen, klassieke balletdans, buikdans, theater en gastmuzikanten op viool en doudouk. Het orkest speelt samen met een popband o.l.v. de Tilburgse drumster Janneke van Heeswijk.Oud-Stadsdichter Jace van de Ven neemt het publiek mee in een Tilburgse wereld vol betovering. Zijn vertellingen zijn de rode draad in de voorstelling. Kortom: Tilburg 1001 Nacht is een muzikale belevenis, gericht op het Tilburgse publiek. Een voorstelling die niemand in Het Jaar 013 mag missen!

Waar: Concertzaal Theaters Tilburg
Wanneer:
Zaterdag 13 april 013
Entree:
€ 15
Info:
www.aventuremusicale.nl

  • Delta Team

Speciaal voor Het Jaar 013 heeft de Fontys Hogeschool voor de Kunsten een Delta Team in het leven geroepen. Een clubje talentvolle studenten, die steeds op de 13e van de maand iets bijzonders doen in de stad. Een culturele interventie. Al dan niet aanhakend bij een ander initiatief. Niemand weet nu nog waar en hoe, maar dat het spraakmakend wordt, dat staat wel vast. Hou de openbare ruimte in de gaten!

Waar: Verrassing
Wanneer: Ergens op de 13e van de maand

  • Thuis bij Zeus

Zeus Hoenderop is een creatieve duizendpoot. Hij was nachtburgemeester van Tilburg, stimuleert talentvolle beeldend kunstenaars met zijn Leerling/Meesterprojecten en verzorgt – in samenwerking met museum De Pont – inspirerende  bijeenkomsten in dat mooie museum. Tien kunstacademies werken met hem samen, en dat levert steeds weer een verrassend programma op. Speciaal voor Het Jaar 013 verzorgt hij een interactief programma, op wiselende locaties. Wat die avonden zullen brengen? Dat weet nu nog niemand. Maar Zeus een beetje kennende: iets bijzonders wordt het zeker!

Waar: Elke maand ergens anders (wordt bekendgemaakt via www.zeushoenderop.com)
Wanneer:
Elke 13e van de maand, aanvang 19.00 uur
Entree:
Gratis
Info:
www.kunstpodium-t.com

wanneer 13 april 2013
website http://hetjaar013.nl
publicatie: 07/02/2013, categorie:
Vorige pagina