De 13e van de maand juni

De maand juni wordt goed gestart met de spetterde afsluiting van de Week van de Amateurkunst. Op de 13e van de maand worden er nog meer leuke initiatieven georganiseerd. Tilburg is één groot podium.

Art-fact geeft je voor elke maand een update wat er te doen is op cultureel gebied op de 13e van de maand. Dus houd de website in de gaten, maar vergeet ook zeker niet de website van Het Jaar 013 te checken! De TAFV maakt het hele jaar door foto’s van de 013 activiteiten. De expositie is te bekijken vanaf de 13e maand.

 • Dansnacht

Een dansvoorstelling in een kerk, midden op het Heuvelplein, in een parkeergarage of in een rockcafé. Tijdens de Dansnacht is het allemaal te zien in het centrum van de stad. Het is op alle fronten een koppeling tussen live-muziek en dans. Van een human beatboxer tot een operazangeres met dansers. De Dansnacht is een initiatief van Tilburg Dansstad. Speciaal voor Het Jaar 013 is het op de 13e van deze maand. Er werken dansers aan mee van allerlei pluimage: studenten aan de dansacademie, professionele dansgroepen, maar ook amateurs. Verder doet ook museum De Pont mee en is er een recordpoging Body Beat in de Koepelhal (Spoorzone).

Waar: Tilburg Centrum
Wanneer:
Donderdag 13 juni 013
Info:
www.theaterstilburg.nl

 • Zomers buitenconcert door Tilburgs Festival Orkest

  met werk van o.a. De Falla, Albéniz en Shostakovich. Ook laat TFO de primeur Danzón no. 8 in Nederland in premiere gaan.
  Waar: Pieter Vreedeplein
  Wanneer:
  Donderdag 13 juni 013
  Info:
  www.tilburgsfestivalorkest.nl
 
 • De Pont

Elke derde donderdag van de maand is museum De Pont ’s avonds gratis te bezoeken. Van 17.00 tot 20.00 zijn er dan diverse activiteiten en speciale rondleidingen. En om 20.00 uur start in het auditorium het kunstenaarsgesprek, met elke maand een andere gast. Deze maand sluit geheel aan bij wat er op donderdag 13 juni van Het Jaar 013 centraal staat: dans en muziek. De speciale gast zal in de loop van het voorjaar bekendgemaakt worden. Het café van De Pont heeft een speciaal donderdagavond een @depont menu en na afloop van het kunstenaarsgesprek kun je nog tot 22.30 napraten en borrelen. Het belooft een bijzondere avond te worden!

Waar: Museum De Pont
Wanneer:
Donderdag 13 juni 013, vanaf 17.00 uur
Entree:
Gratis
Info:
www.depont.nl

 • Body Beat

Eén Koepelhal, 1300 kids. En dat alles op donderdag 13 juni 013. Samen gaan ze voor een geweldige recordpoging: de meeste body beaters ter wereld. In het kader van de Dansnacht heeft percussionist Jan Ophuis 1300 kinderen van 10-14 jaar verzameld, om met hun eigen lijf muziek te maken. Met workshops heeft hij ze voorbereid op een geweldige performance, met een flitsende choreografie en een dreundende beat, die in de akoestiek van de machtige Koepelhal helemaal tot z’n recht zal komen.

Waar: Koepelhal Spoorzone
Wanneer:
Donderdag 13 juni 013
Info:
www.bodybeats.nl

 • Delta Team

Speciaal voor Het Jaar 013 heeft de Fontys Hogeschool voor de Kunsten een Delta Team in het leven geroepen. Een clubje talentvolle studenten, die steeds op de 13e van de maand iets bijzonders doen in de stad. Een culturele interventie. Al dan niet aanhakend bij een ander initiatief. Niemand weet nu nog waar en hoe, maar dat het spraakmakend wordt, dat staat wel vast. Hou de openbare ruimte in de gaten!

Waar: Verrassing
Wanneer: Ergens op de 13e van de maand

 • Thuis bij Zeus

Zeus Hoenderop is een creatieve duizendpoot. Hij was nachtburgemeester van Tilburg, stimuleert talentvolle beeldend kunstenaars met zijn Leerling/Meesterprojecten en verzorgt – in samenwerking met museum De Pont – inspirerende  bijeenkomsten in dat mooie museum. Tien kunstacademies werken met hem samen, en dat levert steeds weer een verrassend programma op. Speciaal voor Het Jaar 013 verzorgt hij een interactief programma, op wiselende locaties. Wat die avonden zullen brengen? Dat weet nu nog niemand. Maar Zeus een beetje kennende: iets bijzonders wordt het zeker!

Waar: Elke maand ergens anders (wordt bekendgemaakt via www.zeushoenderop.com)
Wanneer:
Elke 13e van de maand, aanvang 19.00 uur
Entree:
Gratis
Info:
www.kunstpodium-t.com

wanneer 13 juni 2013
website http://hetjaar013.nl
publicatie: 07/02/2013, categorie:
Vorige pagina