De 13e van de maand maart

Ook de 13e Maart is vol gepland met culturele activiteiten voor en door Tilburgers. Dus zoek je nog iets om je woensdag(avond) in te vullen dan is een van de onderstaande activiteiten misschien wel iets voor jou!

Art-fact geeft je voor elke maand een update wat er te doen is op cultureel gebied op de 13e van de maand. Dus houd de website in de gaten, maar vergeet ook zeker niet de website van Het Jaar 013 te checken! De TAFV maakt het hele jaar door foto’s van de 013 activiteiten. De expositie is te bekijken vanaf de 13e maand.

  • Ode aan Tilburg

Dertien dichters, dertien eerbetonen aan Tilburg. Vlak voor de Boekenweek brengt de crème de la crème van de vaderlandse lightverse-dichters een uitbundige Ode aan Tilburg. De bovenzaal van Café Brasserie Dudok (het oude Patronaat) wordt omgetoverd tot een dampende omgeving waarin cabaret, muziek en poëzie vermengd worden tot één humoristische hommage. Ivo de Wijs, Andy Marcelissen, De Jonge Heren, Frank van Pamelen, Jan J. Pieterse, Ko de Laat, het zijn maar een paar namen die al toegezegd hebben. Meer volgt snel. Het belooft een unieke, eenmalige, onvergelijkbare avond te worden. Wees erbij!

Waar: Café Brasserie Dudok, Veemarktstraat 33
Wanneer: Woensdag 13 maart 013
Entree: € 13 (incl. speciale dichtbundel)
Info: www.frankvanpamelen.nl

  • ReDesign Your Shirt

Onder professionele begeleiding van reDesign Your Shirt maak je een uniek 013-shirt. Er wordt gezorgd voor voldoende flock (strijkvelours) waarmee je je shirt kunt bedrukken. Breng zelf een t-shirt en inspriratie mee en je gaat naar huis met een zelfgemaakt 013-shirt!

Waar: Cursushuis Goretti, Wilheminapark 54
Wanneer:
Woensdag 13 maart 013
Kosten:
Waardebepaling achteraf
Info:
www.redesignyourshirt.nl

  • Kinderboek ´Nul Dertien´

Frank van Pamelen is schrijver, dichter en cabaretier. Sinds een aantal jaar schrijft hij ook kinderboeken. Een stuk of 20 heeft hij er inmiddels. Zijn dochter Pien tekent graag. En vindt het leuk om dingen te ontwerpen. Collages, textiel, klei, maquettes, photoshop, als ze haar fantasie maar in beelden kan omzetten. In Het Jaar 013 gaan ze samen een boek maken, bij de Tilburgse uitgeverij Zwijsen. Ze beginnen op woensdag 13 maart, laten zich interactief inspireren door de Tilburgse bevolking en presenteren hun boek in de Kinderboekenweek van 2013. “Nul Dertien” heet het boek, en het is het avontuur van een dertienjarige op de middelbare school. Een onderwerp waar Pien wel wat mee heeft: ze zit in de brugklas van de Theresialyceum, en wordt in 2013…. 13 jaar!

Wanneer: Woensdag 13 maart 013 (start)
Info: www.frankvanpamelen.nl

  • Delta Team

Speciaal voor Het Jaar 013 heeft de Fontys Hogeschool voor de Kunsten een Delta Team in het leven geroepen. Een clubje talentvolle studenten, die steeds op de 13e van de maand iets bijzonders doen in de stad. Een culturele interventie. Al dan niet aanhakend bij een ander initiatief. Niemand weet nu nog waar en hoe, maar dat het spraakmakend wordt, dat staat wel vast. Hou de openbare ruimte in de gaten!

Waar: Verrassing
Wanneer: Ergens op de 13e van de maand

  • Thuis bij Zeus

Zeus Hoenderop is een creatieve duizendpoot. Hij was nachtburgemeester van Tilburg, stimuleert talentvolle beeldend kunstenaars met zijn Leerling/Meesterprojecten en verzorgt – in samenwerking met museum De Pont – inspirerende  bijeenkomsten in dat mooie museum. Tien kunstacademies werken met hem samen, en dat levert steeds weer een verrassend programma op. Speciaal voor Het Jaar 013 verzorgt hij een interactief programma, op wiselende locaties. Wat die avonden zullen brengen? Dat weet nu nog niemand. Maar Zeus een beetje kennende: iets bijzonders wordt het zeker!

Waar: Elke maand ergens anders (wordt bekendgemaakt via www.zeushoenderop.com)
Wanneer:
Elke 13e van de maand, aanvang 19.00 uur
Entree:
Gratis
Info:
www.kunstpodium-t.com

wanneer 13 maart 2013
website http://hetjaar013.nl
publicatie: 07/02/2013, categorie:
Vorige pagina