De 13e van de maand november

November is een maand om lekker binnen te zitten, maar zeker niet thuis! Op de woensdag, de 13e, , worden genoeg activiteiten georganiseerd waar je het lekker warm van krijgt. 

Art-fact geeft je voor elke maand een update wat er te doen is op cultureel gebied op de 13e van de maand. Dus houd de website in de gaten, maar vergeet ook zeker niet de website van Het Jaar 013 te checken! De TAFV maakt het hele jaar door foto’s van de 013 activiteiten. De expositie is te bekijken vanaf de 13e maand.

  • We Lusse Ze Gruun

Een op en top Tilburgse avond, met Tilburgse artiesten en Tilburgse onderwerpen. Klassiek, musical, cabaret, het komt allemaal samen op één feestelijke avond. Het is een soort Night of The Proms. Een soort onverkleed Kruikenconcert. Maar vooral is het feest op z’n Tilburgs. Karin Bruers presenteert, het Tilburgs Festival Orkest begeleidt (o.l.v. Marcel Geraeds), en onder de deelnemende artiesten zijn in elk geval Jan Willem Rozenboom (de muzikale man achter Guus Meeuwis), musicalster Freek Bartels en dichter-cabaretier Frank van Pamelen. We Lusse Ze Gruun is de ultieme muzikale samensmelting van alles wat Tilburg zo leuk maakt.

Waar: Theaters Tilburg
Wanneer:
Woensdag 13 november 013, 20.13 uur
Info:
www.theaterstilburg.nl

  • Delta Team

Speciaal voor Het Jaar 013 heeft de Fontys Hogeschool voor de Kunsten een Delta Team in het leven geroepen. Een clubje talentvolle studenten, die steeds op de 13e van de maand iets bijzonders doen in de stad. Een culturele interventie. Al dan niet aanhakend bij een ander initiatief. Niemand weet nu nog waar en hoe, maar dat het spraakmakend wordt, dat staat wel vast. Hou de openbare ruimte in de gaten!

Waar: Verrassing
Wanneer: Ergens op de 13e van de maand

  • Thuis bij Zeus

Zeus Hoenderop is een creatieve duizendpoot. Hij was nachtburgemeester van Tilburg, stimuleert talentvolle beeldend kunstenaars met zijn Leerling/Meesterprojecten en verzorgt – in samenwerking met museum De Pont – inspirerende  bijeenkomsten in dat mooie museum. Tien kunstacademies werken met hem samen, en dat levert steeds weer een verrassend programma op. Speciaal voor Het Jaar 013 verzorgt hij een interactief programma, op wiselende locaties. Wat die avonden zullen brengen? Dat weet nu nog niemand. Maar Zeus een beetje kennende: iets bijzonders wordt het zeker!

Waar: Elke maand ergens anders (wordt bekendgemaakt via www.zeushoenderop.com)
Wanneer:
Elke 13e van de maand, aanvang 19.00 uur
Entree:
Gratis
Info:
www.kunstpodium-t.com

wanneer 13 november 2013
website http://hetjaar013.nl
publicatie: 08/02/2013, categorie:
Vorige pagina