De 13e van de maand oktober

Er is geen reden waarom je je thuis zou moeten vervelen op zondag 13 oktober, er worden deze dag genoeg 013 activiteiten georganiseerd om je hele dag mee te vullen! Eén of twee activiteiten is natuurlijk ook genoeg.

Art-fact geeft je voor elke maand een update wat er te doen is op cultureel gebied op de 13e van de maand. Dus houd de website in de gaten, maar vergeet ook zeker niet de website van Het Jaar 013 te checken! De TAFV maakt het hele jaar door foto’s van de 013 activiteiten. De expositie is te bekijken vanaf de 13e maand.

  • Knetters

Knetters is een kinderboekenfestival, maar dan anders. Niet deftig en plechtig, maar leuk en knetterend. De eerste twee edities waren uitverkocht, en ook dit derde fesival belooft weer een hele spektakel te worden. Met landelijke topauteurs en Tilburgs talent. Met eigen prijzen voor jonge schrijvers. Met muziek, workshops, show en meezingliedjes. En dat allemaal rond het kinderboekenweekthema ”Sport en Spel”.  En natuurlijk krijgt ook Knetters dit jaar een uiterst speciale Jaar 013-aanpak.

Waar: Poppodium 013
Wanneer:
Zondag 13 oktober 013 (onder voorbehoud)
Info:
www.knettersfeest.nl

  • Kinderboek ‘Nul Dertien’

Frank van Pamelen is schrijver, dichter en cabaretier. Sinds een aantal jaar schrijft hij ook kinderboeken. Een stuk of 20 heeft hij er inmiddels. Zijn dochter Pien tekent graag. En vindt het leuk om dingen te ontwerpen. Collages, textiel, klei, maquettes, photoshop, als ze haar fantasie maar in beelden kan omzetten. In Het Jaar 013 gaan ze samen een boek maken, bij de Tilburgse uitgeverij Zwijsen. Ze beginnen op woensdag 13 maart, laten zich interactief inspireren door de Tilburgse bevolking en presenteren hun boek in de Kinderboekenweek van 2013. “Nul Dertien” heet het boek, en het is het avontuur van een dertienjarige op de middelbare school. Een onderwerp waar Pien wel wat mee heeft: ze zit in de brugklas van de Theresialyceum, en wordt in 2013…. 13 jaar!

Wanneer: Woensdag 13 maart 013 (start)
Info: www.frankvanpamelen.nl

  • Wie wordt de nieuwe Vincent?

Op 13-jarige leeftijd kwam Vincent van Gogh naar Tilburg. In het jaar 2013 gaan we op zoek naar een nieuwe jonge Vincent. Dertien 13-jarigen krijgen de kans net zo goed te leren tekenen als Vincent. Ben of  word je dertien in 2013? Hou je van tekenen en wil je leren van echte kunstenaars? Om misschien wel net zo goed te worden als Vincent van Gogh? Geef je dan op voor een unieke uitdaging!

Vincents Tekenlokaal en Kunstpodium T bieden een bijzondere ‘training’ aan. Als één van die dertien 13-jarigen krijg je in 2013 persoonlijke begeleiding in het ontwikkelen van je  tekentalent. In de periode van februari tot en met oktober ga je op bezoek bij een kunstenaar in zijn atelier, doe je in De Pont mee met een masterclass van een kunstenaar uit het museum, krijg je een VIP-rondleiding van De Pont jongerenrondleiders met een uniek bezoek aan het depot, ga je met een kunstenaar op pad voor tekenles, kun je met je VIP-kaart naar een preview van een nieuwe tentoonstelling, en ontmoet je een kunstenaar tijdens een Meet&Greet En dat is nog maar het begin! Aan het eind van de rit heb je een heuse ‘portfolio’, een map vol echte zelfgemaakte kunstwerken. Als afsluiting worden de kunstwerken van de jonge kunstenaars in oktober 2013 tentoongesteld in Kunstpodium T.

Wanneer: Van woensdag 13 februari t/m zondag 13 oktober 013
Aanmelden: Vóór donderdag 31 januari 013 via Turn on JavaScript!.
Deelname: gratis, mits je 13 jaar bent of wordt in 2013
Info: www.vincentstekenlokaal.nl en www.kunstpodium-t.nl

  • Delta Team

Speciaal voor Het Jaar 013 heeft de Fontys Hogeschool voor de Kunsten een Delta Team in het leven geroepen. Een clubje talentvolle studenten, die steeds op de 13e van de maand iets bijzonders doen in de stad. Een culturele interventie. Al dan niet aanhakend bij een ander initiatief. Niemand weet nu nog waar en hoe, maar dat het spraakmakend wordt, dat staat wel vast. Hou de openbare ruimte in de gaten!

Waar: Verrassing
Wanneer: Ergens op de 13e van de maand

  • Thuis bij Zeus

Zeus Hoenderop is een creatieve duizendpoot. Hij was nachtburgemeester van Tilburg, stimuleert talentvolle beeldend kunstenaars met zijn Leerling/Meesterprojecten en verzorgt – in samenwerking met museum De Pont – inspirerende  bijeenkomsten in dat mooie museum. Tien kunstacademies werken met hem samen, en dat levert steeds weer een verrassend programma op. Speciaal voor Het Jaar 013 verzorgt hij een interactief programma, op wiselende locaties. Wat die avonden zullen brengen? Dat weet nu nog niemand. Maar Zeus een beetje kennende: iets bijzonders wordt het zeker!

Waar: Elke maand ergens anders (wordt bekendgemaakt via www.zeushoenderop.com)
Wanneer:
Elke 13e van de maand, aanvang 19.00 uur
Entree:
Gratis
Info:
www.kunstpodium-t.com

wanneer 13 oktober 2013
website http://hetjaar013.nl
publicatie: 08/02/2013, categorie:
Vorige pagina