De Nieuwe Makers (WAK 2015)

‘Dalende kosten van materialen, gereedschappen en de beschikbaarheid van alle informatie zorgen ervoor dat iedereen zijn eigen fabrikant wordt. Is dit omgekeerde massaproductie en het begin van een derde industriële revolutie?’ 

Wie zijn de Tilburgse makers en met welke innovatieve producten en materialen creëren zij? Op zaterdag 6 juni, tijdens de Makersdag, staat dit centraal. Het Digilab van de Bibliotheek Midden-Brabant, het TextielMuseum en Fablab013 presenteren die dag de Tilburgse makersbeweging.

Praat van 12.00 tot 14.00 mee tijdens de Tegenlicht Meet Up ‘De nieuwe makers’. Samen kijken we naar het verleden, het heden en de toekomst van Tilburg als makersstad.

Patrick Timmermans, directeur van Erfgoed Brabant, neemt ons mee in de geschiedenis die Tilburg zijn specifieke karakter als makersstad geeft en vertelt ons over kosten van arbeid, duurzaamheid, je fietsband plakken en meer!

Astrid Poot, creatief en strateeg bij ontwerpbureau Fonk, blogger (bij o.a. bright.nl en lekkersamenklooien.nl), en heel fanatiek maker, geeft ons een kijkje in de toekomst door in te gaan op makersonderwijs en de invloed die de makersbeweging op onze toekomst kan gaan hebben.

Daarna gaan we aan de hand van een aantal fragmenten uit de Tegenlicht aflevering 'De Nieuwe Makers' met elkaar in discussie. Kom en discussieer mee!

wanneer 6 juni 2015 | 12:00 - 14:00 uur
locatie BOUWplaats Galjoenstraat 35-37, 5017CL Tilburg
website https://www.facebook.com/events/1001359806564377/
publicatie: 28/05/2015, categorie: ,
Vorige pagina