Singing 9 to 5 door vocal group Des Unique

Singing 9 to 5: de nieuwste theatershow van Des Unique
In november 2012 staat de Tilburgse vocal group Des Unique in de theaters met haar nieuwe voorstelling: Singing 9 to 5. In deze energieke, maar vooral muzikale voorstelling draait het om een groep vrouwen van Communicatie- en Advies-, Relatiebemiddelings- en Reclamebureau Des Unique die druk bezig zijn om een leuk personeelsuitje te organiseren. Dat blijkt nog een hele uitdaging temidden van allerlei perikelen met collega’s, kantoorhumor en een spannende radioquiz.

Deze nieuwe theatershow zit vol intrige, humor, spanning, jaloezie en... heel veel muziek! Laat je verleiden door songs vol soul, ruige rock, bekoorlijke ballads en pittige popnummers waar deze 16 vrouwen zoals gewoonlijk een ‘Unique’ draai aan geven. Laat je meeslepen door deze muzikale herdefinitie van ‘werklust’.

Des Unique

Zoals gewoonlijk staat Des Unique onder de bezielende leiding van vocal coach Sofie Dirkx, zangdocent aan het Fontys conservatorium en docent Musical aan het Kunstkwartier in Helmond. Des Unique wordt muzikaal ondersteund door pianist Harry Swinkels en een voor de voorstelling speciaal samengestelde swingende band. Script en regie zijn in handen van cabaretière Vivianne van den Boom. Zij won met haar one-woman show Met Wortel en Tak de stimuleringsprijs op Theaterfestival Boulevard en haalde met deze voorstelling de halve finale van het Leids Cabaretfestival.

Des Unique is inmiddels geen onbekende meer in Tilburg. Na het winnen van festival AkkoorT in 2010, gaf de vocal group nog een eigen concert in het Cenakel in 2011. Enkele weken later werden zij derde op het prestigieuze Vocal Light Topfestival in Apeldoorn in de eerste klasse.

Doneer je kleding voor dress for success
Des Unique is een groep van 16 ‘unique’ vrouwen die garant staat voor variatie, humor en girlpower. Zangkwaliteit en een uitdagend repertoire staan centraal, maar ook aan de presentatie van de nummers wordt veel tijd besteed. Graag stelt Des Unique ook anderen in staat om goed voor de dag te komen. Daarom sponsort Des Unique met haar voorstelling de stichting Dress for Success. Deze organisatie helpt mensen met een klein budget aan nette kleding wanneer zij op sollicitatiegesprek gaan. Voorafgaand aan en tijdens de voorstelling, zamelt Des Unique kleding en accessoires in en bezoekers worden aangemoedigd nette kleding die zij niet meer dragen aan Dress for Success te doneren.

 


wanneer 9 november 2012 en 10 november 2012
locatie Klasse Theater (Carré 16)
website http://www.desunique.nl/
publicatie: 05/11/2012, categorie: Geen
Vorige pagina