Dichters gezocht voor Tilburgs DichtTalent 2016

Tilburgse dichters, meld je aan voor de wedstrijd Tilburgs DichtTalent. Tijdens de laatste dag van de WAK, zondag 5 juni, is de finale en wordt bekend wie zich DichtTalent van 2016 mag noemen. 

Voorrondes en finale
De wedstrijd bestaat uit twee voorrondes (8 en 22 mei in café Cul de Sac, Heuvel 48) en een finaleronde op zondag 5 juni in jazzpodium Paradox. Dit is de laatste dag van de Week van de Amateurkunst. Het Tilburgs dichtTalent 2016 wordt gekozen tijdens de finale wedstrijd. Iedere deelnemer mag hier 2 maal 5 minuten, net zoals in de voorrondes, gedichten voordragen voor het publiek.

Maak kans op een masterclass dichten
De vakjury (bestaande uit dichter en voorzitter Nick Swarth, dichter Ko de Laat en docent Nederland Nol van Trier) kiest het Tilburgs dichtTalent 2016 en het publiek kiest haar eigen winnaar. De winnaar van Tilburgs dichtTalent 2016 ontvangt een Masterclass dichten en wordt hierbij begeleid door een Nederlandse Topdichter naar eigen keuze. De publiekswinnaar ontvangt een boekenbon ter waarde van 75 euro.

Meld je aan
Schrijf je 'eigen gedichten', ben je minimaal 16 jaar en heb je verwantschap met Tilburg? Schrijf je dan in voor Tilburgs dichtTalent 2016. De inschrijftermijn is open tot 1 mei 2016. Meld je aan door een e-mail te sturen naar Turn on JavaScript! met vermelding van je naam, telefoonnummer en een korte uitleg over je dichtersachtergrond.

Kijk ook op www.stichtingkunstprojectentilburg.nl om meer te weten te komen over de vorige edities van Tilburgs dichtTalent.

foto is van een eerdere editie van Tilburgs DichtTalent.

publicatie: 26/01/2016
Vorige pagina