Doe mee met de ontwerpcontest van TextielMuseum

Van 14 juni tot en met 14 september is de tentoonstelling Artist Textiles: Picasso to Warhol te zien in het TextielMuseum. Deze tentoonstelling laat bedrukte stoffen zien van grote kunstenaars als Andy Warhol, Picasso en Dalí.

Ooit was het ontwerpen van stoffen voor kunstenaars een manier om hun exclusieve kunstwerken voor een groter publiek beschikbaar te maken. Al eeuwenlang worden stoffen voorzien van prachtige decoraties en prints. In deze I CONTEST – PRINT IT! ligt de nadruk op printen en het ontwerpen van een dessin.

Stuur je ontwerp in
Lijkt het je te gek om te experimenteren met printtechnieken en patronen? Ben je amateur of professional en ouder dan 16 jaar? Het TextielMuseum daagt kunstenaars, ontwerpers, studenten en afgestudeerden uit om mee te doen aan deze contest. Je ontwerp moet voor 12 augustus worden aangeleverd bij het TextielMuseum (dit kun je doen via de website).

De winnaars krijgen de kans hun ontwerpen te presenteren in het TextielMuseum. De vakjury kiest daarnaast 3 winnaars uit die hun ontwerp, onder begeleiding van een professional, mogen uitvoeren op de printmachine van het TextielLab. Ook het publiek mag tijdens de Open Monumenten Dag op 14 september een favoriet kiezen: de 4e prijs is de publieksprijs.

Op de website van TextielMuseum lees je meer over de voorwaarden, deelname, prijzen en inspiratie van deze contest.

Bron: TextielMuseum

publicatie: 18/06/2014
Vorige pagina