Dokter Kanda in de Kruiden- en Kleurenbuurt

“Dokter Kanda in de Kruiden- & Kleurenbuurt” is een buurtcultuurproject dat EELT Theatercollectief uitvoerde in opdracht van Buurtcultuurfonds Tilburg. EELT had als doel om met dit laagdrempelige, vrolijke kunstproject de bewoners uit de buurt en personen die in de buurt werken een voorbeeld te geven en hen te stimuleren om zelf culturele activiteiten en projecten voor deze wijk de initiëren. “Dokter Kanda in de Kruiden- & Kleurenbuurt” werd samen met bewoners uit de Kruiden- & Kleurenbuurt in Tilburg uitgevoerd, waarbij hun gemene deler de kruiden en kleuren uit de buurt gebruikt werden als thema van het project en de activiteiten. U vraagt zich misschien af: “Kan da(t)?” En we kunnen volmondig “Ja” zeggen: “Met Dokter Kanda, kan da(t)!”

Van september tot 12 november 2016 bevolkte EELT Theatercollectief de Kruiden- & Kleurenbuurt in Tilburg. In het winkelcentrum "Paletplein" werden verschillende activiteiten georganiseerd op donderdagmiddag en zaterdagochtend. Met alle activiteiten werd toegewerkt naar een theatrale eindperformance op zaterdag 12 november. Dokter “Kanda” nam de wijk mee in de wereld van kruiden & kleuren. Bekijk in dit filmpje hoe Dokter Kanda te werk ging! 

Kleurrijke activiteiten
De activiteiten die werden uitgevoerd met de bewoners: beeldende workshops, theaterworkshops, kruidige kleurwedstrijd voor alle leeftijden, muurschildering maken, het kunstzinnige laboratorium van Dokter Kanda mee maken in winkelcentrum Paletplein (denk aan: tekenen, kleuren, materialen verzamelen en sorteren, bouwen, borduren, sjouwen), als assistent de wijk in met Dokter Kanda of een optreden verzorgen bij de feestelijke afsluiting van het project.  

Dokter Kanda bezorgde (met hulp van de Tilburgse Koerier) bij alle bewoners een kleurplaat. Voor het mooiste exemplaar mét het beste idee voor een nieuw buurtproject werd tijdens de eindperformance een nieuwe fiets als hoofdprijs uitgereikt.