Een dag uit de dood van verdomde Lowietje

Van 27 t/m 29 maart 2014 speelt toneelgroep De Sirkul 'Een dag uit de dood van verdomde Lowietje' in Kunstbalie, gebaseerd op het Britse toneelstuk 'A day in the death of Joe Egg'

A day in the death of Joe Egg
Is de klassiek geworden black comedy van de Britse toneelschrijver Peter Nichols. Het stuk oogstte bij de première in 1967 veel succes, werd wereldwijd beroemd en wordt nog steeds beschouwd als een van de topstukken uit de Britse toneelgeschiedenis. Maar bijna een halve eeuw later is het stuk duidelijk toe aan een update; de veranderde aandachtsboog en theaterbeleving van de kijker van nu hebben ertoe geleid de lengte van het stuk in te korten en zaken die door de tijd zijn achtergehaald te moderniseren.

Het verhaal
Guus en Riekje zijn de ouders van een zwaar geestelijk en lichamelijk gehandicapte dochter, Wiesje geheten. De verzorging van dit kind is uiteraard een hele opgave en bepaalt grotendeels hun dagelijkse beslommeringen. De aan-dacht die Wiesje opeist, trekt ook een zware wissel op hun onderlinge relatie. Terwijl Riekje probeert zich met alle kracht staande te houden en haar verdriet te dragen, hanteert Guus zijn galgenhumor als wapen tegen de wanhoop. Maar leeg en uitgeput geeft hij het uiteindelijk op en werpt het kruis definitief van zich af.

Bewerking en regie
Piet van Eijkeren. Vertaling: Walter Kous. Lichtontwerp en -techniek: Hans Blatter. Styling/uitvoering decor: Frans de Krom, Nicole Pijnenburg. Publiciteit: Sandra Pelkmans, Nicole Pijnenburg. Met dank aan: Maxximap [drukwerk], Peerke meubels Tilburg en leden van De Sirkul.

Zie voor meer informatie en reserveringen: www.desirkul.nl.

Bron: De Sirkul

wanneer 27 maart 2014 t/m 29 maart 2014
locatie Kunstbalie, Ringbaan Oost 8-17, Tilburg
entree € 12,-
website www.desirkul.nl
publicatie: 17/03/2014, categorie: ,
Vorige pagina