Eerste voorronde Tilburgs dichtTalent 2013

De eerste voorronde van de vijfde editie van Tilburgs dichtTalent is op zondagmiddag 14 april. De middag begint om 14.00 uur en is gratis bij te wonen.

De voorgaande edities leverde voor de stad Tilburg een aantal talentvolle dichters op, zoals o.a.: Thomas Maarten van der Zwan, Dion van de Berg, Karla Witjes en het huidige Tilburgs dichtTalent 2012 Ellen Vedder op. Het concept van dit project is vrijwel in al deze edities gelijk gebleven. Iedere deelnemer krijgt de gelegenheid om zijn of haar eigen gemaakte gedichten voor te dragen aan het aanwezige publiek en aan de vakjury. De vakjury van deze middag, bestaande uit Nick J. Swarth (voorzitter van de jury en tevens dichter) Ko de Laat (dichter) en Nol van Trier (docent Nederlands), zullen hun vakkundigheid tonen tijdens deze selectie voorronde. De jury zal deze middag 4 kandidaten selecteren voor de finale wedstrijd, het aanwezige publiek kan haar eigen winnaar kiezen die door mag naar de finale. De finale wedstrijd, die tevens een onderdeel vormt van de WAK – Week van de Amateurkunst, vindt plaats op Zondagmiddag 2 Juni in de NWe Vorst.

De Stichting Kunstprojecten Tilburg heeft de afgelopen periode haar best gedaan om een heuse wervingscampagne op te zetten om talentenvolle dichters te interesseren voor dit project. Voor de twee voorrondes hebben 20 kandidaten zich aangemeld. De tweede voorronde vindt op Zondagmiddag 21 April plaats in café De Plaats, Piusplein 61.

Hier volgen de namen van deelnemende ‘dichters’ van de eerste voorronde:Robert Proost,  Jessica Bakker, Tim Verbrugge,  Michaël Stoop, Erik van der Klaauw, Mandy Verleijsdonk, Tom van Popering, Akim A.J. Willems, Rossella Bargiacchi en Sophie Krielaart.

Alle geïnteresseerden Tilburgerse dichtliefhebbers zijn welkom om deze kandidaten aan te moedigen tijdens deze eerste voorronde!

wanneer 14 april 2013 | Vanaf 14:00 uur
locatie Café Cul de Sac, Heuvel 48, Tilburg
entree Gratis
website http://dichttalenttilburg.nl
publicatie: 02/04/2013, categorie:
Vorige pagina