Kostuumexpo in Tilburg

Het Kostuum Atelier en Kunstbende Noord-Brabant presenteren de topcollecties van 2012!

Van 31 mei t/m 14 juni zijn in de Emmapassage in Tilburg de collecties van Kunstbende en Kostuumatelier Tilburg te zien.

 

Kunstbende is dé landelijke jongerenorganisatie voor talentontwikkeling. De wedstrijd is één van de pijlers, waarbij jongeren van 13 tot 19 jaar kunnen meedoen aan de categorieën: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film & Animatie, Muziek, Taal en Theater & Performance. De collecties die in de Emmapassage getoond worden zijn de winnende collecties van Kunstbende Noord-Brabant 2012.

Esra Westerburgen (16) uit Tilburg toont haar collectie ‘United Functions’. Deze collectie won de 1e prijs tijdens de Brabantse finale van Kunstbende 2012. Niet alleen in Brabant heeft de collectie van Esra succes, ook op de landelijke finale in de Melkweg in Amsterdam wist ze de 1e prijs binnen te slepen. 

De 2e prijs winnares van de Brabantse finale, Jeanine van Berkel uit Oudenbosch (16) laat haar collectie 'Extraneous Nation' zien. Marijn van der Eyden uit Boxtel (16) won de 3e prijs en exposeert ‘This is ME’.  Daarnaast zijn er collecties te zien van de overige winnaars van de Brabantse voorrondes; Eefje Peijen uit Tilburg (15), Hessel de Groot uit Oirschot (15) en Lise-Lotte Mol uit Ulvenhout (18).

 

De expositie wordt compleet gemaakt door de collecties van het Kostuumatelier. Het kostuumatelier is een inspirerende werkruimte aan het Antoine Artsplein in Tilburg. Veronica Vaes ontwerpt en maakt er theaterkostuums voor allerlei gezelschappen. Je kunt er ook verschillende cursussen volgen die te maken hebben met alles rondom mode en kostuums. Ben je tussen 13 en 18 jaar? Dan kun je bij Het Kostuum Atelier aan de slag. Je gaat op zoek naar wat jij nou eigenlijk echt mooi vindt, je maakt je eigen creaties op papier en paspoppen. Daarna voer je ze uit, met allerlei materialen en natuurlijk met de naaimachine! Kijk voor meer informatie op www.hetkostuumatelier.nl

wanneer 31 mei 2012 t/m 14 juni 2012
locatie Emmapassage Tilburg
entree gratis
website http://www.kunstbende.nl
publicatie: 17/05/2012, categorie: ,
Vorige pagina