Extase Theater

Drie keer per maand geeft Extase amateurkunst een plek. Zo is er elke maand theatersport, improvisatietoneel of stand-up comedy te zien. Speciaal voor de WAK zie je deze disciplines alle drie op een avond. Laat je meeslepen door Rataplan, Bestemming Onbekend en SevenXComedy: van lach naar ontroering en alles daar tussenin.

Rataplan werd in 1996 officieel opgericht als dé theatersportvereniging van Tilburg. Sinds de oprichting gooien zij hoge ogen op de diverse Nederlandse toernooien, die zij ook al meerdere keren wonnen. Toen de Lama’s op zoek gingen naar een nieuwe speler in het tv programma “Lama Gezocht”, leverde Rataplan de winnaar. Gespecialiseerd in korte scènes vanuit het niets. Maar ook dans en zang zijn noten op hun zang.

In het najaar 2011 zaten de oprichters van Bestemming Onbekend bij elkaar. Allen hadden hun sporen in improvisatie ruim verdiend, maar zij wilden meer en verder. Al vrij snel vonden zij een repetitielocatie en gelijkgezinden. Deze avond laten zij zien dat zij zonder enige voorkennis complexe verhaallijnen uit de grond stampen, personages met diepgang neerzetten en niks uit de weg gaan.

Natuurlijk, als je op tv naar een voorstelling van Youp, Guido of Theo kijkt is lachen gegarandeerd. Maar zij stapten niet die avond ineens vanuit het niets het podium op: zij schaafden jarenlang aan hun grappen, deden podiumervaring op op duizenden kleine podia. Velen zijn nu bezig diezelfde ervaring op te doen. SevenXComedy biedt een nieuwe generatie comedians de kans om ervaring op te doen. Kom nu alvast kijken naar mensen die over tien jaar wellicht complete schouwburgen aan het lachen maken. Misschien ben je wel bij de geboorte van een grap waar later heel Nederland het over zal hebben.

Deze avond zijn alle drie te vinden in Extase, dat zou al genoeg reden moeten zijn om te komen. Maar als bonus is er de absolute kans op kruisbestuiving: Een scène die een comedian inspireert tot het vertellen van een verhaal. Of misschien ziet u een karakter in een hilarische korte scène die later ineens verschijnt in een langere scène waar hij uitgroeit tot een volwaardig personage. Wat deze avond gebeurt, gebeurt alleen deze avond. Geen herkansingen, gemist is gemist. Er is maar één mogelijkheid om het mee te krijgen: Ben er bij!

wanneer 29 mei 2013 | van 20:15 tot 22:30 uur
locatie Café Extase, Heuvelring 112, Tilburg
entree Gratis
website http://rataplantilburg.nl
publicatie: 11/04/2013, categorie: ,,,
Vorige pagina