FBach met pauken en trompetten

Programma
Na succesvolle uitvoeringen van o.a. de Hohe Messe en de Johannes Passion van J.S. Bach in Noord Brabant en Amsterdam komt dit jonge, enthousiaste ensemble met een nieuw programma. Het FBach Koor en Orkest prestenteren:

  • ‘Aus der Tiefen’ is een vroege cantate van Bach, geschreven in 1707/1708 voor een herdenkingsdienst nadat een grote brand grote delen van de binnenstad van Mühlhausen in de as had gelegd.
  • ‘Herr, gehe nicht ins Gericht’ is geschreven in 1723, het eerste jaar van Bachs aanstelling als cantor in Leipzig. Bijzonder aan deze cantate zijn het grote openingskoor en het opvallende slotkoraal.
  • In het ‘Magnificat’ voegen pauken en drie trompetten zich bij de toch al rijke orkestbezetting. Het vijfstemmige koor jubelt daar hartstochtelijk bovenuit!

Solisten
Rianne Wilbers, sopraan
Eva Emmen, sopraan
Patricia Smulders, sopraan
Gabriëlle Nijhuis, alt
Peter Vos, tenor
Joris van Baar, bas
Frank Hermans, bas
Vincent de Leur, bas

FBach Koor en Orkest
dirigent: Arjan van Baest

Social media
Social media spelen een grote rol tijdens en rond de concerten van FBach Koor en Orkest. Het ensemble is in 2011 opgericht via een oproep op Facebook, vandaar de naam FBach (FB staat voor Facebook). Facebook is nog steeds het belangrijkste medium waarmee zangers, instrumentalisten en publiek worden geworven. Het ensemble bestaat uit professionele zangers en instrumentalisten, conservatoriumstudenten en ervaren amateurs. Bij concerten van FBach mag de mobiele telefoon aan blijven (geluid uit!) om de teksten via QR codes te kunnen volgen en om de social media te gebruiken voor een live verslag van de uitvoering.

Twee concerten
Er zijn twee concerten: zaterdag 16 november in de Heuvelse Kerk in Tilburg (20:15 uur) en zondag 17 november om 15.00 uur in de Grote Kerk in 's-Hertogenbosch. Kaarten voor dit concert zijn € 10,- (voorverkoop) en € 12,50 (in de kerk). Kaarten zijn te koop bij Spiero Muziek in Tilburg. 
U kunt uw kaarten ook reserveren door een e-mail te sturen naar Turn on JavaScript!. Vermeld bij uw reservering de datum, uw naam en het aantal plaatsen dat u wenst te reserveren. Gereserveerde plaatsen worden tot 5 minuten voor aanvang vrij gehouden.

Meer informatie: www.fbach.nl

Rianne Wilbers, sopraan
Eva Emmen, sopraan
Patricia Smulders, sopraan
Gabriëlle Nijhuis, alt
Peter Vos, tenor
Joris van Baar, bas
Frank Hermans, bas
Vincent de Leur, bas

FBach Koor en Orkest
dirigent: Arjan van Baest
wanneer 16 november 2013 om 20.15 uur in Tilburg en 17 november 2013 om 15.00 uur in 's-Hertogenbosch
locatie Tilburg: Heuvelse Kerk | 's-Hertogenbosch: Grote Kerk
entree € 10,- in de voorverkoop en € 12,50 in de kerk
website http://www.fbach.nl
publicatie: 06/11/2013, categorie: ,
Vorige pagina