Festival Bombarie

Festival Bombarie is vier dagen kunst maken en beleven. Het is een feest voor makers, jong en oud, beginnend of gevorderd, bekend en onbekend. Alle artiesten van Nederland kunnen vier dagen met elkaar hun passie voor het maken van kunst vieren. Of je nou zingt, een instrument bespeelt of gek bent op dansen op Festival Bombarie is er voor iedereen wat te doen en te beleven. TTT Theaterproducties laat een stuk zien van hun productie Zwartst die tijdens WAK Tilburg te zien was. Ook componist Merlijn Twaalhoven, die tijdens WAK Tilburg een masterclass gaf, is op Festival Bombarie aanwezig. Samen met 14 solistische zangers van het ZO! Gospel Choir en het Nederlands Kamerkoor voert hij 14 groepen van zangers aan. Na een middag van repeteren zullen zij op het hoofdpodium een massaal koor vormen en ontwikkelt zich tijdens het concert een driestemmige massamelodie. Het begint met losse tonen die langzaam een melodie gaan vormen tot een meerstemmige melodie met deelname van het publiek.

Iedere dag van het festival staat in het teken van een andere kunstvorm:

Donderdag 23 juni "Prikkelen & Ontwikkelen": dé congresdag van het LKCA (Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst) voor alle professionals die makers van kunst en cultuur ondersteunen en opleiden: van cultuurcoördinator op een basisschool, dirigent bij een drumfanfare tot beleidsmedewerker cultuur bij een gemeente.

Vrijdag 24 juni: Urban Culture. Er zijn vele workshops en masterclasses op het gebied van dans, theater, performance, muziek, fotografie en film. Leer bijvoorbeeld breakdance moves van Holland Dance of doe mee aan de dansbattle van Juvat Westendorp! Of volg een Masterclass Songwriting bij rapper Akwasi. 

Zaterdag 25 juni: de Jaarbeurs wordt omgetoverd tot een heus blazerswalhalla met een groot aanbod voor de beginnende en de geoefende blaasmuzikant. Op het programma staan allerlei workshops waarin verschillende instrumenten centraal staan en masterclasses van bekende muzikanten van bijvoorbeeld New Cool Collective.

Zondag 26 juniDe slotdag van Festival Bombarie staat volledig in het teken van zang. Ook op deze dag kun je je inschrijven voor een breed scala aan masterclasses. Daarbij vindt op deze dag ook de finale van het Nederlands Koor Festival plaats en komt Shirma Rouse voor een Masterclass Soulzang.

 

wanneer 23 juni 2016 t/m 26 juni 2016
locatie Jaarbeurs Utrecht
entree Verschillende prijzen
website www.festivalbombarie.nl/
Vorige pagina