Generale repetitie van Cantiqua Concert

Deur open bij generale repetitie van Cantiqua Concert

Op zaterdagmiddag 8 april maakt ‘Cantiqua Concert’ een deel van zijn generale repetitie openbaar, zodat iedereen die dat wil van dichtbij kan meemaken hoe koor en orkest zich voorbereiden op het concert van zondagmiddag 9 april. Het openbare deel, dat geheel gratis te bezoeken is, duurt van 13.30 – 15.00 uur. Het vindt plaats in de Petrus Donderskerk aan de Enschotsestraat in Tilburg. Na afloop van de openbare repetitie (in de pauze voor koor en orkest) wordt de bezoekers een kopje koffie of thee met iets lekkers aangeboden. Tevens is er dan gelegenheid om met de musici te praten.

Het officiële concert vindt op zondag 9 april vanaf 15.30 uur eveneens in de Petrus Donderskerk plaats. De toegangsprijs is € 12,50 in de voorverkoop en € 15,00 aan de kerk.

Kaarten zijn te verkrijgen via Turn on JavaScript! of via de website www.cantiqua.nl/kaartverkoop. Ook zijn kaarten te koop tijdens de openbare generale repetitie. Koor en orkest staan onder leiding van dirigent Arjan van Baest.

 ‘Cantiqua Concert’ voert 9 april de opgewekte ‘Trinitatismis’ van W.A. Mozart (1756-1791) uit. En bovendien het ’Paradisi Gloria’ van de Estlandse componiste Piret Rips-Laul (1965), het sobere ‘Stabat Mater’ van Joseph Rheinberger (1839-1901) en uit de Anglicaanse traditie ‘Magnificat’ en ‘Nunc Dimittis’ van de Engelse componist Charles Villiers Stanford (1852-1924). De Trinitatismis wordt afgewisseld met twee epistelsonates. Tijdens het concert vindt ook de wereldpremière plaats van een speciaal, door de Tilburgse musicus Evert van Merode gecomponeerd instrumentaal werk.

Genoeg bijzonders op 9 april. Met de openbare repetitie wil het koor ‘Cantiqua Concert’ alvast een tipje van die sluier oplichten. En wellicht is het voor een aantal liefhebbers aanleiding om zelf eens aan een concert deel te nemen. Cantiqua kan zeker nog extra leden of projectzangers gebruiken.

wanneer 8 april 2017 | van 13.30 tot 15.00 uur
locatie Petrus Donderskerk aan de Enschotsestraat in Tilburg
entree Gratis
website http://www.cantiqua.nl/kaartverkoop
publicatie: 23/03/2017, categorie:
Vorige pagina