Gezocht: WAK Kinderjournalisten

Ben jij gek op schrijven of tekenen? En houd je ook nog eens van creatieve dingen zoals dans, toneel, muziek of kunst? Wil je als een echte journalist op pad om verslag te doen van deze activiteiten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor de Week van de Amateurkunst (30 mei t/m 7 juni) is Art-fact op zoek naar kinderjournalisten die het leuk vinden een voorstelling/activiteit te bezoeken en hierover een stukje te schrijven of een tekening te maken.

Klik hier voor de poster

Na de voorstelling/activiteit ga je een artikel of verhaal schrijven over wat je leuk vond, waar je kippenvel van kreeg of waar je heel hard om moest lachen. Of misschien vond je iets juist heel verassend of spannend… Vind je het leuker om een tekening over de voorstelling te maken? Dat kan natuurlijk ook! Of wie weet bedenk je wel iets heel anders waarmee je laat zien wat jij er van vond. 

Jouw tekst, tekening of ander creatieve werk wordt vervolgens online gezet, zodat iedereen kan zien wat je gemaakt hebt en wat je van de voorstelling vond. Heel Tilburg ziet dus wat jij als kinderjournalist hebt gemaakt!

Voordat je aan de slag gaat tijdens de WAK, krijg je een workshop van een echte journalist van het Brabants Dagblad. Hij zal je dingen uitleggen en geeft je handige tips. Zo ben je helemaal voorbereid en weet je waar je op kan letten als kinderjournalist!

Nog even alles op een rij:

  • Je woont in de gemeente Tilburg.
  • Je bent tussen de 7 en 12 jaar.
  • Je hebt tijd en zin om tijdens de WAK een voorstelling/uitvoering/expositie te bekijken of om bijvoorbeeld een workshop te volgen.
  • Als het nodig is kan je vader/moeder/broer/zus of iemand je naar een activiteit brengen en eventueel helpen om je tekst of tekening naar ons toe te sturen.

Aanmelden:
Lijkt het je leuk om mee te doen? Tot 11 mei kun je je aanmelden via Turn on JavaScript! door een mailtje te sturen (bijvoorbeeld samen met papa of mama) met daarin:

  • Je leeftijd en iets over jezelf
  • Waarom wil je graag kinderjournalist worden?
  • Doe je zelf iets met dans, theater, schilderen/tekenen, muziek, musical of iets anders?
  • Op welke dagen jij op pad kan gaan in de week van 30 mei t/m 7 juni?

We laten je uiterlijk 18 mei weten of je een van de gelukkigen bent en kinderjournalist van de WAK 2015 wordt!

publicatie: 22/04/2015
Vorige pagina