Toneelgroep Souvenir des Montagnards speelt jubileumstuk De Gijzelaar

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 mei 2015 speelt toneelvereniging Souvenir des Montagnards, onder leiding van regisseur Anny Ketelaars, de 50-jarige jubileumuitvoering 'De Gijzelaar' van Brendan Behan.

Toneelgroep Souvenir des Montagnards bestaat dit jaar 50 jaar. In 1965 werd de toneelgroep opgericht onder de Koninklijke Liedertafel Souvenir des Montagnards.

In die 50 jaar werden vele stukken gespeeld met een hoog literair gehalte en werden volle zalen vermaakt met mooie opvoeringen. In het kader van het 50-jarig bestaan hebben ze er nu voor gekozen om een productie uit te voeren met zang, dans, muziek en diverse gastspelers. Ook alle oudleden en gastspelers die meegespeeld hebben in de afgelopen 50 jaar zijn uitgenodigd om dit jubileum met de huidige cast te vieren na de voorstellingen.

De productie ‘De Gijzelaar' speelt zich af in de jaren 50 in een verlopen pension in Dublin dat tevens dienst doet als bordeel. Er wonen diverse personages in dit pension die drinken, zingen, dansen, hoereren en tegen de klippen op doorleven; overleven is de boodschap! In dit bordeel wordt een Engelse soldaat gegijzeld.

Er zit een politieke boodschap in, maar wie deze wil negeren, kan het stuk beleven als een hilarisch stuk. De sfeer is een wisseling tussen melancholie, vrolijkheid en ontroering. 
De kaartverkoop is inmiddels gestart. Kaartjes kunnen uitsluitend besteld worden via de website van de toneelgroep: www.souvenirdesmontagnards.nl Op de pagina van afdeling toneel vindt u in het menu (links) het reserveringsformulier (reserveren voorstellingen). 

wanneer 8 mei 2015 en 9 mei om 20.15 uur
locatie theater 't Plein, Tongerloplein 1 in Udenhout
entree ja, reserveren via website
website http://www.souvenirdesmontagnards.nl
publicatie: 30/04/2015, categorie: Geen
Vorige pagina