Kasteel013

In de wijk Hasselt (Tilburg) stond ooit een kasteel. En dat werd gevierd op 21 april 2017 tijdens de manifestatie van een groot buurtcultuurproject in de wijk. 

Modern Sprookje
De basis voor het project was een (modern) sprookje dat wijkbewoners samen bedachten. Verbeeld je een mooi verhaal met weinig woorden, prachtige decors, kasteelkleding, muziek, zang, dans, eten en meer om de geschiedenis van 'het kasteel van Tilburg' in 2017 tot leven te wekken. En wat zal de toekomst brengen? Het spektakel eindigde in het Stenenkamerpark met als hoogtepunt een theatrale performance door Bouwjaar '84 én wijkbewoners. 

Wijkbewoners en -organisaties maakten samen KASTEEL013. Ze gaven het kasteel weer vorm door middel van een modern visueel sprookje. KASTEEL013 was een MEEDOE-spektakel vol activiteiten met, door en voor de wijk zoals muziek, dans, theater, eten. Natuurlijk met zoveel mogelijk mensen uit de wijk! 

Terugblik en vooruitblik Kasteel013
Het project Kasteel013 is afgerond. Kijk voor alle activiteiten en de foto's op kasteel013.nlMogelijk krijgt dit project een vervolg in de wijk Hasselt/Goirke-west. Mocht jij hier een idee voor hebben, meld dit dan bij Judith Ensel Turn on JavaScript!