Knetters feest met letters 2015

Knetters is de officiële opening van de Kinderboekenweek in Tilburg, een kinderboekenfestival, maar dan anders. Niet deftig en plechtig, maar leuk en knetterend. Heel Heyhoef wordt op zondag 4 oktober overspoeld door boeken, kinderen en auteurs van kinderboeken. De vijfde editie van Knetters, feest met letters, is weer een feestelijke mix van theater, schrijvers, illustrators, workshops en veel, héél veel boeken.  En niemand minder dan Simon van der Geest – schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk 2015– is erbij! 

Programma
Knetters begint om 13.00 uur in Wijkcentrum Heyhoef. Cabaretière Karin Bruers opent op haar eigen ludieke wijze. Daarna interviewt ze Simon van der Geest, schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk Per Ongelukt. Ook kinderen mogen vragen stellen. Dan volgt Mad Science, een voorstelling van een verstrooide professor die wel heel vreemde proefjes doet. De presentatie is in handen van cabaretière Karin Bruers.

Workshops en voorstellingen
Vanaf 14.45 uur zijn er gratis workshops en voorstellingen in de Bibliotheek, het Wijkcentrum en in winkelcentrum Heyhoef. Jeroen de Leijer treedt op met Eefje Wentelteefje. Kinderboekenschrijver Eus Roovers geeft een grappige snelcursus voorlezen aan ouders en ondertussen kunnen hun kinderen Tovertekenen met illustrator Milja Praagman (bekend van het prentenboek Nog 100 nachtjes slapen …).

En  natuurlijk zijn er kinderboekenschrijvers: Elisa van Spronsen leest voor, Linda Vogelesang verzorgt een spannende schrijfsafari, Peter Vervloed laat kinderen meedoen aan het interactieve verhaal De Gouden Fluit en Annemarie Bon speelt samen met Gertie Jacquet de poppenkastvoorstelling Worteltjestaart.

Bij Bruna leest Simon van der Geest voor – en natuurlijk signeert hij ook! – en Hugo van Look (tekenaar van Dolfje Weerwolfje) geeft samen met illustrator Els Vermeltfoort een workshop tekenen. Geknutseld kan er ook worden. Bij de bakfietsjuf mogen kinderen hun eigen robot maken.

De afsluiting is groots met een optreden van niemand minder dan Paul van Loon. Om ongeveer 16.30 uur is Knetters afgelopen. En wie dan nog niet genoeg heeft (of geen zin heeft om te koken … ): Bij Mc Donalds lezen de schrijvers Eus Rovers en Milja Praagman voor.

Kaarten 
Kaarten voor de voorstelling in het Wijkcentrum kosten 2,50 euro en zijn te koop bij Bruna, Wijkcentrum en Bibliotheek Heyhoef. Alle workshops en voorstellingen tussen 14.45 en 18.00 uur zijn gratis. 

Foto: Knetters

wanneer 4 oktober 2015 | 13:00 uur
locatie Tilburg Reeshof (start om 13.00 uur in Wijkcentrum Heyhoef)
entree kaarten via het wijkcentrum
website http://www.knettersfeest.nl
publicatie: 30/09/2015, categorie: ,
Vorige pagina