Koor Deining presenteert: Jubileumconcert Veertig jaar Deining: “The Zoo en zo”

Het Tilburgse Koor Deining zingt op vrijdag 15 en zaterdag 16 april de komische opera The Zoo van A. Sullivan. Als voorprogramma geeft het koor een muzikale terugblik op haar veertigjarig bestaan, met highlights vanaf de jaren zeventig (toen nog als actiekoor onder de naam Soliedair) tot heden.

Koor Deining brengt eens in de twee, drie jaar een grotere productie, gebaseerd op minder bekende of nieuwe composities. In 2013 voerde het koor De Schipbreuk uit van Johan Wagenaar, in 2011 Trial by Jury uit van A. Sullivan en in 2010 Sluis 2 van de Tilburgse componist Fons Mommers.

Het jubileumconcert vindt plaats onder leiding van dirigent Jan Janovcik, de regie ligt in handen van Marieke Reijnen. Aangevuld met filmbeelden van Rudi Klumpkens zet Deining een visueel aantrekkelijke en uitbundige productie neer die recht doet aan haar veelzijdige, turbulente geschiedenis. Het verhaal van The Zoo speelt zich af in een dierentuin, waarvoor met een knipoog naar het Tilburgse verleden de vroegere Burgers Zoo (Tilburgs Dierenpark) als inspiratiebron is gebruikt.

wanneer 15 april 2016 | 20.30
locatie Factoriumzaal, Koningsplein 11A Tilburg
entree Kaarten à €10,- zijn verkrijgbaar bij boekhandel Livius/ De Zevensprong, Nieuwlandstraat 27 Tilburg. Of aan de kassa voor €12,50.
website http://www.koor-deining.nl/
amateurkunstgids Naar onze profielpagina
publicatie: 22/03/2016, categorie:
Vorige pagina