Koorregiedag 2015

Op 14 november organiseert Stichting Maestro in Tilburg een Koorregiedag met als docenten Meta Stevens en Marijke de Wit, auteurs van het boek ‘Koorregie, handboek voor een betere podiumpresentatie’. De dag is bedoeld voor koorzangers, dirigenten en andere belangstellenden. Locatie is de grote zaal van Factorium Podiumkunsten, tijd van 10.00 tot 16.00 uur. Kosten voor deelname bedragen € 60,- per persoon, inclusief koffie/ thee en lunch.

Inhoud van de dag

Hoe geef je je koor meer zeggingskracht, uitstraling en expressie? Meta Stevens en Marijke de Wit laten zien hoe koorregie de presentatie van je koor versterkt. Ze belichten elementen als inleving in de tekst, en de intentie waarmee je zingt. Ook besteden ze aandacht aan het opbouwen van een samenhangend programma voor een voorstelling, en het maken van overgangen tussen de nummers. Het geleerde breng je meteen in de praktijk: deelnemers vormen samen een koor dat geregisseerd wordt door jullie zelf. Je krijgt vooraf de muziek toegestuurd om zelf in te studeren.

Docenten
Meta Stevens (www.koorregie.nl) is een veelgevraagd workshopdocent podiumpresentatie en koorregie voor zangers en zanggroepen, begeleidt koren bij het ensceneren van hun repertoire en regisseert concerten.

Marijke de Wit (www.marijkedewit.com) regisseert al ruim 15 jaar koren in diverse zangstijlen en van diverse grootte. Ze geeft workshops door heel Nederland, jureert op koorfestivals en maakt zangtheatervoorstellingen.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor de Koorregiedag via het inschrijfformulier op www.stichtingmaestro.nl/inschrijven.

Het boek ‘Koorregie, handleiding voor een betere podiumpresentatie’ is uitgegeven door en te bestellen bij Zing Magazine via Turn on JavaScript!.

wanneer 14 november 2015
locatie Factorium Podiumkunsten, Koningsplein 11a
website http://www.stichtingmaestro.nl
publicatie: 16/07/2015, categorie:
Vorige pagina