Kunst werkt tijdens de Week van de Amateurkunst!

De vierde editie van de Week van de Amateurkunst (WAK) in Tilburg is in volle gang. Van 17 t/m 25 mei zijn er in Tilburg, Udenhout en Berkel-Enschot allerlei amateurkunstactiviteiten (veelal gratis) te bezoeken. Zo zijn er ruim 130 optredens, concerten, festivals, exposities, workshops en open podia.

Programmaonderdelen WAK 2014
De WAK Tilburg biedt verspreid over de week een rijk gevuld amateurkunstprogramma. Zo zijn er tien tot vijftien activiteiten per dag. Naast vertrouwde programmaonderdelen zoals WAKkere Wijken en Open Doek, introduceert de WAK Tilburg dit jaar ook nieuwe onderdelen als Try-Out, WAK Junior en Talentenkijker.

Daarnaast brengt de WAK activiteiten in beeld met Showroomlabel: verrassende amateurkunstactiviteiten, ofwel echte bezoekerstips. Zo speelt Muzemento het wervelende muziektheaterstuk ‘Blauwbaard’ (17, 23 en 24 mei) en geeft Stichting Kivi een voorproefje van haar grote belevingsexpositie ‘Zie Je Wel(?)’ (17 t/m 25 mei). Ook zet de Hall of Fame haar deuren open met het festival ‘Elements of Hip Hop’ (24 mei) en neemt het Tilburgs Vocaal Ensemble je met ‘Totentanz, liederen van het laatste uur’ mee in verschillende ruimtes van het Natuurmuseum Brabant (24 mei).

WAK-finale: accordeondag
Op zondag 25 mei wordt de WAK muzikaal afgesloten met de accordeondag van Verrassende Ontmoetingen. Op verschillende podia in Theaters Tilburg zijn er muzikale en vocale optredens en wordt er teruggeblikt op een week vol amateurkunst. Kunst Werkt! Zeker in Tilburg!

WAK Nederland
De WAK is een landelijk evenement. In Tilburg wordt de WAK gecoördineerd door Art-fact. Meer informatie over elke activiteit in de WAK is te vinden in het linkermenu van deze website onder 'agenda' en in de WAKkrant (af te halen bij koningsplein 11a Tilburg en andere locaties in Tilburg, Udenhout en Berkel-Enschot). Blijf ook op de hoogte van al het WAK nieuws via de WAK Tilburg Facebook.

publicatie: 12/05/2014
Vorige pagina