Programma feestelijke kunstroute Cultuurnacht bekend

Tilburg is dit jaar de Beste Amateurkunst Gemeente van Nederland. Als knipoog naar deze titel worden bezoekers van de Cultuurnacht getrakteerd op ‘Dè gomme viere!’, een feestelijke kunstroute vol performances. Bijzonder: deze optredens en exposities vinden niet plaats op een doorsnee podium, maar in de huiskamers en (winkel)panden van de Nieuwlandstraat! Lees snel verder voor het programma.

Programma
Klik hier voor het programma.
Voorkant flyer
Achterkant flyer

Feestelijke kunstroute Dè gomme viere!

Achter diverse deuren in deze straat vol statige panden ontdekken bezoekers steeds een nieuwe verrassing. Zo kunnen theaterliefhebbers terecht bij De Gidsen of studentenmusical On Stage, kom je oog in oog te staan met stand-up writer Harry Dijs of zwijmel je weg bij het singer-songwriterstrio de Romantische Mannen. Met rockband Un-named, jazzgroep JazzXprezz, twee vioolensembles van Waterviool, Liquid Iris en topstroommuzikanten van Factorium Podiumkunsten is de discipline muziek goed vertegenwoordigd. Ook maken diverse koren hun opwachting waaronder Afrokoor Cunene, popkoor Epic, de gloednieuwe vocal group T-Blend en het recentelijk met zilver bekroonde barbershopkoor T-Sing. Verder is er dans door MAI Danst en cursisten van Factorium Podiumkunsten en is er beeldend werk van kunstenares Jolanda van Iersel.

Primeur: doorlopende expostie op ledscherm
De Tilbursge Amateur Fotografen Vereniging heeft dit jaar een primeur. Gedurende de hele Cultuurnacht draait er van hen een mooie fotoreportage over amateurkunst op het grote ledscherm Between You & Me. Een digitale expositie op dit kunstwerk is bijzonder. De reportage is dan ook zeker een bezoek waard (plein voor gebouw Factorium, zijkant Bisschop Zwijsenstraat, circa 5 minuten lopen van de Nieuwlandstraat). Vanaf 22 oktober (en uiteraard ook tijdens de Cultuurnacht) is een selectie van de TAFV reportage over amateurkunst in Tilburg al te zien in de VVV.

Stel zelf je eigen feestroute samen
Kortom: deze feestelijke kunstroute biedt voor ieder wat wils met een scala aan optredens en kunstdisciplines. Elke performance duurt circa 10-15 minuten zodat je zelf je eigen route kunt samenstellen en veel optredens kunt zien. Open de deur, stap naar binnen en laat je verrassen door Tilburgs talent.

Meer info
Deze feestelijke kunstroute wordt georganiseerd door Art-fact servicepunt voor amateurkunst in samenwerking met diverse amateurkunstenaars en Factorium Podiumkunsten en met medewerking van bewoners en winkeliers uit de Nieuwlandstraat. De route start om 20.00 uur en duurt tot 23.00 uur. Entree via passe-partout Cultuurnacht (€ 5,-), verkrijgbaar bij diverse verkooppunten in de stad. Meer informatie vind je via dit bericht. De Cultuurnacht is een gezamenlijk initiatief van meer dan 40 culturele organisaties in de stad. Ga voor het totale programma van de Cultuurnacht naar www.cultuurnachttilburg.nl

publicatie: 17/10/2012
Vorige pagina