landelijk museumweekend

Zaterdag 4 en zondag 5 april is het landelijke Museumweekend. Met als thema 'Doe een Museum', organiseren bijna 300 musea allerlei activiteiten. Dit is het programma van de Tilburgse musea:

Museum de Pont
Bij Museum de Pont kun je bijvoorbeeld een unieke prullenbak maken van het affiche van een van onze tentoonstellingen, of een van de miniconcerten van het Muzekoor bijwonen. In het auditorium kun je 's middags - onder het genot van een gratis glas prosecco - het optreden bijwonen van een aroma jockey, die foto's van onze kunst mixt met spannende en bijpassende geuren! 

Professor Von Wollenburgh - De Beer is er het hele weekend om onze jonge bezoekers te vermaken, die overigens ook welkom zijn bij een van de vele workshops die worden georganiseerd!  
www.depont.nl

Natuurmuseum (genomineerd voor de Museumprijs 2014)
Het Natuurmuseum organiseert ook een programma: meerdere actieve ontdektochten, meefietsen met dieren, een peepshow of terugkruipen in de baarmoeder. In de OO – ZONE ben je zelf een onderzoeker en haal je je eigen materialen uit de vitrinelades. In het Museumweekend hebben we nog extra activiteiten: je kunt Neanderthaler worden of een rotstekening maken. Wat je ook wilt doen, of juist laten: voor slechts één euro kun je tussen 11.00 en 17.00 terecht. Van harte welkom! 
natuurmuseumbrabant.nl 

Het Textielmuseum

De deuren van het TextielMuseum staan open.  Naast de lopende tentoonstellingen, zijn er verschillende activiteiten waaraan je kunt deelnemen. zo kun je creatief aan de slag in een workshop en op de foto met Meneer Kriek. Voor kinderen is er een speciale museumspeurtocht.
www.textielmuseum.nl


wanneer 5 april 2014t/m 6 april 2014
locatie bijna 300 landelijke musea waaronder de Tilburgse
website http://www.museumweekend.nl
publicatie: 17/03/2014, categorie: ,,
Vorige pagina