Manifestatie Blauw Tilburg bij Textielplein DOEplein

Blauw Tilburg is een community-project in Tilburg Oud-Noord, Noord en Centrum, dat de vergeten geschiedenis van de Tilburgse ‘blauwsloten’ opnieuw onder de aandacht brengt. Een kunstproject door en voor Tilburgers.

Ruim 100 jaar geleden had Tilburg 35 waterstromen. Een deel ervan werd gebruikt om het afvalwater van de lokale textielindustrie te lozen: dit werden de zogenaamde 'blauwsloten'.
Inmiddels zijn al deze waterstromen uit Tilburg verdwenen.

Diverse organisaties, waaronder Stichting Faliekant en Levend Water, werken samen om met het project Blauw Tilburg deze unieke geschiedenis weer zichtbaar te maken. Dit gebeurt met drie kunstwerken van blauw textiel die samen met Tilburgers gemaakt worden. Ieder kunstwerk wordt bedacht, ontworpen en gemaakt door lokale bewoners en geplaatst op locaties waar vroeger het water door Tilburg stroomde.

Textielplein DOEplein is een gezellige wijkdag in Oud-Noord met speciale aandacht voor de geschiedenis van de Tilburgse blauwsloten, textiel en ontmoetingen.

Buurtbewoners en andere geïnteresseerden zijn welkom om samen met projectleiders Saskia Dellevoet en Suzanne Keurntjes het eerste Blauw Tilburg-kunstwerk af te ronden en te presenteren aan het publiek. En er is meer te zien en te doen met wol en textiel. Wat? Dat zie je zondag. De talkshow 'Inspiratiecafé Oud-Noord' vindt plaats op het Textielplein, en de 'Als je in de buurt band' staat garant voor toffe muziek!

Meer informatie: http://blauwtilburg.nl  

wanneer 17 april 2016 | van 13:00 tot 17.00 uur
locatie Textielplein (bij slecht weer MFA de Poorten)
entree Geen - openbare activiteit
publicatie: 13/04/2016, categorie: Geen
Vorige pagina