Meedoen aan de BladBlazerSymfonie?

Eerste Bladblazer Symfonie ter wereld
Op 13, 14 en 15 november 2014 presenteren talrijke wijkbewoners in samenwerking met EELT Theatercollectief, een groep professionele artiesten, de BladBlazerSymfonie. Een spektakel in het Reeshofpark in Tilburg. De BladBlazerSymfonie is een laagdrempelig participatie-project waarbij kunst en humor hand in hand gaan en waar in tijden van industriële ruis van herrie muziek wordt gemaakt. De allereerste BladBlazerSymfonie kan alleen door de inzet van deelnemers een succes worden.

Het verhaal
De BladBlazerSymfonie vertelt het verhaal van de herfstgodin, die het leven van buurvrouw en buurman in de Reeshof zuur maakt. De voorstelling wordt begeleid door de poëtische klanken van bladblazers, een blazersensemble, een celliste en operazangeressen.

Voor de repetities op zaterdagochtenden is gekozen voor het Daniel de Brouwerpark, bij Idris Amarant, een behandelcentrum voor mensen met een beperking. Dit keer zijn het niet de mensen met een beperking die de aandacht krijgen van starende mensen, het zijn de bladblazers die bekeken worden en als entertainment dienen voor de bewoners van het centrum.

Over de productie
De BladBlazerSymfonie is een productie van EELT Theatercollectief onder de artistieke leiding van Monique Zijp (concept, regie, libretto). Muzikaal talent Aart Strootman (componist, muzikaal leider en performer bij EELT) ontdekte dat je met bladblazers muziek kunt maken en componeerde een symfonie. De deelnemers worden gedurende hun creatieve proces gevolgd door filmmaker Reg Gruson.

Aanmelden
Aanmelden om mee te doen aan de BladBlazerSymfonie kan via een e-mail naar Turn on JavaScript! (eenmalige administratiekosten € 17,50). Tickets voor de voorstelling kosten € 6,50. Kinderen onder de 12 jaar, rolstoelers en senioren boven de 65 jaar betalen € 5,50. Bestellen kan via www.eeltweb.nl

Komende tijd wordt Tilburg alvast opgewarmd en weggeblazen met een reeks workshops op BSO's, scholen en bedrijven. Ook op het Huibevenpark Festival (28 september) en tijdens de TilburgvoorCultuurNACHT (25 oktober) zal EELT met een voorproefje van de BladBlazerSymfonie de stad alvast laten horen hoe muzikaal de bladblazer eigenlijk is.


Voorstellingen BladBlazerSymfonie:

  • donderdag 13 november om 18.30 uur en 20.30 uur
  • vrijdag 14 november om 18.30 uur en 20.30 uur
  • zaterdag 15 november om 18.30 uur en 20.30 uur

De BladBlazerSymfonie wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, Prins Bernhard Cultuurfonds, Art fact en Reeshof Cultuurfonds.

publicatie: 02/10/2014
Vorige pagina