Misdaadwandeling – Ontdek Crimineel Tilburg (WAK 2016)

Wist je dat de eerste grote bankoverval van Nederland op de Heuvel plaatsvond? En heb je altijd al het graf van Marietje Kessels willen bezoeken? In het kader van de  Spannende Boeken Weken laten de Tilburgse bibliotheken je samen met Stadsgidserij Tilburg  op 4 en 11 juni kennismaken met de Tilburgse misdaadgeschiedenis.

Op verzoek van de Bibliotheek Midden-Brabant heeft Stadsgidserij Tilburg een wandeling uitgezet langs Tilburgse misdaadplekken. Tijdens deze twee uur durende wandeling wordt het Tilburgse misdaadverleden blootgelegd. Natuurlijk wordt er aandacht besteed aan Tilburgs bekendste misdrijf, de moord op Marietje Kessels. Daarnaast voert de wandeling je verder langs de Heuvel, waar misdadigers werden opgehangen aan de galg. Ook bezoeken we plaatsen waar Tilburgse smokkelaars actief waren.

Voorafgaand aan de wandeling biedt de bibliotheek u een lunch aan bij Leescafé de Kleine Prins. Tijdens deze lunch vindt een voordracht plaats door de jonge schrijver Marjolijn van de Gender. Stadsdichter Martin Beversluis zal tijdens de wandeling een gedicht voordragen. Thema van beide voordrachten is eveneens de Tilburgse misdaad.

Programma

11.45 uur: ontvangst bij de Bibliotheek Tilburg Centrum.

12.00 uur: lunch bij Leescafé de Kleine Prins met een voordracht van schrijfster Marjolijn van de Gender.

12.30 uur: begin van de misdaadwandeling o.l.v. Stadsgidserij Tilburg, onderweg geniet u van een voordracht van stadsdichter Martin Beversluis.

14.30 uur: terugkeer bij de Bibliotheek Tilburg Centrum waarbij je onder het genot van een kopje koffie/thee even kan bijkomen en bijpraten.

Aanmelding

Voor deze wandeling is per keer een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De kosten voor het arrangement (lunch, wandeling en voordrachten) zijn 7,50 euro p.p. Je kunt kaarten bestellen via Turn on JavaScript!. Ook kun je dagelijks telefonisch kaarten bestellen op nr. 013-4648513 of via de informatiebalie van een van de Tilburgse Bibliotheken (de Bibliotheek Tilburg Centrum, Heyhoef, ’t Sant, Wagnerplein, Berkel-Enschot en Udenhout). Kaarten dienen op 4 resp. 11 juni uiterlijk een half uur voor aanvang te worden opgehaald bij de informatiebalie van de Bibliotheek Tilburg Centrum.

Foto: Regionaal Archief Tilburg

wanneer 4 juni 2016 | 11:45
locatie Bibliotheek Tilburg Centrum, Koningsplein 10, Tilburg
entree €7,50
website www.bibliotheekmb.nl
publicatie: 25/05/2016, categorie: ,,,
Vorige pagina