Nederlands Saxofoon Festival in Tilburg

In 2014 vieren we de 200ste verjaardag van de uitvinder van de saxofoon, Adolphe Sax. In Tilburg is voor deze gelegenheid een crowdfunding project opgestart om in de week van 2 t/m 8 februari het Nederlands Saxofoon Festival te houden.

Tilburgse componisten en meer
De saxofoon kent een kleurrijke geschiedenis en is in relatief korte tijd een zeer populair instrument geworden. Tijdens het Nederlands Saxofoon Festival zullen unieke concerten, lessen en lezingen door saxofonisten van wereldniveau de revue passeren. Denk aan Carina Raschèr, Jean-Marie Londeix, het Nederlands Saxofoon Kwartet op authentieke Adolphe Sax instrumenten, Andreas van Zoelen, het beroemde Raschèr Saxophone Orchestra uit Zwitserland, Benjamin Herman, New Cool Collective, het Amstel Quartet.

Vele anderen stellen de saxofoon in al haar facetten voor. Het Nederlands Saxofoon Festival legt de aandacht op Nederlandse muziek en in het bijzonder op muziek van Nederlandse, met name Tilburgse componisten.

Steun het Nederlands Saxofoon Festival
Een deel van de financiering van het festival ligt nog open bij Tilburgvoorcultuur: een crowdfunding initiatief voor kunstzinnige projecten. Het festival kan met steun van donaties mogelijk gemaakt worden via de website van Tilburgvoorcultuur.

Voor meer informatie over het Nederlands Saxofoon Festival in Tilburg zie: https://www.tilburgvoorcultuur.nl/project/nederlands-saxofoon-festival/

 

wanneer 2 februari 2014 tot en met 8 februari 2014
locatie Fontys Conservatorium Tilburg
website https://www.tilburgvoorcultuur.nl/project/nederlands-saxofoon-festival/
publicatie: 14/01/2014, categorie:
Vorige pagina