Nieuwe clubnacht Zwoel biedt plek voor iedereen

Daar stond je dan, dansend op een plek gekleurd door creativiteit en diversiteit. Het maakte niet uit wie je was en wat je deed, iedereen was gelijk en daardoor gelijkgestemd. Een avond uit in Berlijn om nooit meer te vergeten. Naar aanleiding van een teleurstellende zoektocht naar een soortgelijk feest nemen Dirk Leestemaker en Floris Oostendorp het heft in eigen hand en hebben ze ambities.Zwoel moet namelijk een plek worden waar jonge mensen de vrijheid vieren. Een feest van totale inclusiviteit en bovenal een clubnacht waar iedereen gelijk is. Een openminded celebration.

Naast een dansavond is Zwoel ook een plek waar makers van nu hun projecten kunnen presenteren. De foyer van Club Smederij biedt ruimte voor allerlei specialisaties; denk aan interactieve kunstinstallaties, dans, toneel & bijvoorbeeld mode. Niks is te gek. Amateurkunstenaars kunnen zich aanmelden via deze link: aanmeldingsformulier. Naast showcase ruimte is er ook plek voor een hang-out waar bv. gewerkt gaat worden met arcade games, air-hockey of tafeltennis.

De organisatie zet de eerste editie in op muziek uit de jaren 80 & 90 binnen de genres disco, pop & r&b, unieke aankleding van de clubruimte, een expositie van een tattoo artiest en een speciaal klein openingsconcert. Floris en Dirk zijn van mening dat creatieve elementen in combinatie met muziek de basis kunnen zijn voor een verbinding tussen de bezoekers die je bij een normaal avondje uit niet zal krijgen.  

Zwoel vindt plaats op 14 december in Club Smederij, Tilburg. De deuren zullen open zijn vanaf 23:00. Voor de tweede en derde editie lopen plannen om een modeshow te maken, een dansact uit te nodigen die gespecialiseerd is in vogue en de arcade hangout te maken.

publicatie: 06/11/2018
Vorige pagina